Nagyok voltak

Kiss Gergő és Katus Attila közreműködésével rendeztek sportnapot Ajkán a vörösiszap katasztrófában érintett devecseri iskolások számára.

Az ajkai Fekete-Vörösmarty általános iskola adott otthont mintegy 200-250 általános iskolás gyermeknek november 19-én, a devecseri Gárdonyi Géza négy, az ajkai Molnár Gábor és Fekete-Vörösmarty iskola 1-1 csapatot állított ki. Az ajkai gumiasztalosok bemutatója után Kovács Norbert, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke nyitotta meg a rendezvényt.


Kovács Norbert és Göndör József

Az iskolások a TV2 Nagy vagy! c. műsorából jól ismert sorversenyeken vehettek részt. A közkedvelt televíziós produkció műsorvezetője, Szabó Máté azonnal remek hangulatot teremtett, a résztvevők együtt énekelték a Nagy vagy! betétdalát.


Szabó Máté

A közös bemelegítést Katus Attila, aerobic világbajnok prezentálása mellett zajlott, aki december 4-én a Tesco Fitt Nap alkalmából Veszprémbe is ellátogat.


Katus Attila

A remek hangulatú vetélkedő néhány órára biztos, de talán hosszabb időre is elérte célját: a devecseri gyerekekkel sikerült elfeledtetni a katasztrófa rossz emlékeit.

A csapatverseny után következett a díjátadás, ahol a résztvevő csapatok kupát kapott, és minden gyermek egy emléklapot vihetett haza.


A győztes csapat

A versenyt a házigazda ajkai csapat nyerte Kiss Gergő, Európa-bajnok úszó vezetésével, akit a verseny előtt és után is körbevettek a gyerekek, a kiváló úszó pedig türelmesen, hosszú percekig osztogatta az autogramokat.


Kiss Gergő

A díjátadón a devecseri iskola igazgatója átvehette a Veszprém Megyei Önkormányzat által felajánlott 200.000 Ft értékű sportszereket, majd a szervezők egy kis étellel és itallal kedveskedtek a résztvevőknek, akik felejthetetlen élményekkel gazdagodtak.

galeria_56

Képgaléria