Bővülő lehetőségek Eplényben

Még összehangoltabb szervezés, háromnaposra bővülő Snow Day és jelentős kedvezmények jellemzik az idei síszezont a Nordica Síarénában.

A sajtó képviselőit és a veszprémi iskolák testnevelő tanárait invitálták egy kötetlen beszélgetésre a síaréna vezetői. Az önkormányzat sportcsoportjának vezetője, Juhász László koordinálta az eseményt, ahol Palitz Izabella, a síaréna marketing menedzsere tájékoztatta a jelenlevőket az idei tervekről.

- Tavaly heti három alkalommal biztosított volna szervezett buszt az önkormányzat az iskolás gyerekek számára, de csak néhány iskola használta ki a lehetőséget. Ők viszont rendszeresen jártak síelni, és idén is igénylik ezt a szolgáltatást. Heti rendszerességű körjáratot szeretnénk indítani, megkönnyítve az iskolák dolgát, a megállóhelyeket pedig a testnevelő tanárok javaslatára szeretnénk kijelölni. A kísérőknek nem kell jegyet váltani, és a testnevelőknek szakmai képzésében is segítünk – mondta Palitz Izabella.


További képek: skiarena.hu

Az összehangolt szervezés mellett kedvezményes jegyárat és kölcsönzési lehetőséget biztosít a síaréna, valamint iskolák közötti versenyeket is terveznek. A szakmai munkát egy volt válogatott versenyző, Barbai Áron is segíti, aki jelenleg edzősködik, a síarénában pedig szakmai igazgatóként tevékenykedik.

- Megrögzött álmom, hogy Magyarországon is rendezzünk versenyeket, hiszen minek menjünk külföldre, ha itthon is van egy ilyen színvonalú pálya, mint az eplényi. Magyar Kupát már rendeztünk, és további versenyeket is tervezünk. A tavaly nagy sikerű Snow Dayt idén háromnaposra bővítjük, az első alkalommal résztvevő 3000 ember mutatja, hogy van rá igény. Minél több gyerekkel szeretnénk megismertetni a téli sportokat, akikből kinőhet néhány tehetséges versenyző, és elindulhatna a magyar sísport egy jó irányba – magyarázta Barbai Áron.


Sok ember és jó hangulat a 2010-es Snow Dayen

A Snow Dayt nemcsak időben, hanem programokkal is bővítik, többek között iskolák közötti versenyt is hirdetnek a 2011. január 12-14. között megrendezésre kerülő nagyszabású eseményen.