Beérett a kitartó munka gyümölcse

Eredményes évet zártak a Veszprémi Dózsa birkózói

Az utóbbi éveket jellemző anyagi problémák ellenére remekül teljesítettek a Veszprémi Dózsa birkózói, egy ifjúsági olimpiai 7. helyet is begyűjtöttek. A VEDAC kalapácsvetői, Töreky Balázs és Fertig Fruzsina mellett a birkózó, Németh Zsanett volt a harmadik veszprémi, aki képviselte a királynék városát a szingapúri ifjúsági olimpián.

A létszámban folyamatosan bővülő szakosztály munkájába a sportág veszprémi újraélesztői – Faragó Zsolt és Izsák Károly – mellett Faragó Attila is bekapcsolódott, aki az általános képességfejlesztés mellett a versenyzők egyéni képzésével is foglalkozik. Ő dolgozott az utóbbi hónapokban a sérülés miatt kétéves kihagyása után visszatérő Maász Barnabással is, aki +100 kg-ban az ifjúsági kötött- és szabadfogású OB-n is 3. helyen végzett, a következő évnek pedig még vérmesebb reményekkel vág neki.

A legkiemelkedőbb eredményeket idén Németh Zsanett érte el. Az ifjúsági korosztály 72 kg-jában kiemelkedik az országos mezőnyből, és nemcsak az ifjúságiak között szerzett magyar bajnoki címet, hanem a juniorok között is, a felnőtt OB-n pedig ezüstérmes lett. Az I. Ifjúsági Olimpián egyetlen magyar női birkózóként képviselte hazánkat és városunkat, ahol 7. helyen végzett.


Németh Zsanett és Izsák Károly

- Nagyon büszkék vagyunk Zsanett teljesítményére. Bebizonyította, hogy egy óriási tehetség, örülünk, hogy sikerült megtartanunk a sportág mellett. Az idei sikerei biztosan arra fogják ösztönözni, hogy meg se álljon a felnőtt olimpiáig, ami – ha ilyen ütemben fejlődik – akár már 2012-ben, Londonban is összejöhet neki – magyarázta Izsák Károly.

A veszprémi birkózók fokozatosan építkeznek, a szakosztály 12 évvel ezelőtti újjáalakulása óta a korosztályos magyar bajnokságokon és diákolimpiákon 6 arany-, 17 ezüst- és 22 bronzérmet szereztek. Miután a rendőrségi tornateremből kipaterolták őket, a Botev iskolában új otthonra leltek, és ha csökkentett edzésszámban is, de jó körülmények között edzenek keddenként 18:30-20:00, és péntekenként 17:30-19:30 között.


A Veszprémi Dózsa birkózói (Fotó: Gáspár Gábor  - Napló)

A versenysport mellett sokan a szabadidejük aktív eltöltése céljából járnak le birkózni, és a jó közösség is ott tartja őket.

- Természetesen fontos, hogy minél több jó eredményt érjünk el, de sokan járnak hozzánk olyanok is, akik nem versenyszerűen űzik a birkózást. A sport és a birkózás megszerettetése az elsődleges cél, a képességek fejlesztése mellett a fiatalok életének részévé válik a mozgás, és egy összetartó közösség tagjaivá válnak – mondta Faragó Zsolt, szakosztályvezető.
 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook