Megérdemelt kaposvári győzelem

A női röplabda NB1-ben a bajnokesélyes Kaposvár megérdemelt győzelmet aratott a tartalékosan felálló VESC röplabdázói ellen.

A veszprémiek ismét tarlatalékosan léptek pályára, ezúttal a bajnokesélyes Kaposvár ellen, Szelle Dóra nem léphetett pályára betegség miatt.

Az előjelek ellenére jól kezdtek a hazaiak, és az első technikai szünetig hárompontos előnyt szorgoskodtak össze (8:5). A pihenő jót tett a vendégeknek, akik 9:9-nél utolérték a bakonyi gárdát. Oláh János tanítványai azonban nem torpantak meg, és Kovács Anikó remek megmozdulásai révén ismét megléptek a somogyiaktól (16:12). Azonban egy újabb hullámvölgynek köszönhetően a vendégek egy pontra zárkóztak fel (18:17). A kaposváriak mestere 21:18-nál időt kért, ami úgy tűnt, hogy sikeres lesz, mivel pillanatok alatt döntetlenre állt az összecsapás. Ám a vezetést nem sikerült átvenniük, és Környei, valamint Földesi pontjával a VESC húzta be az első szettet (25:22, 1:0).

A második játszma eleje egy hullámvasúthoz volt hasonlítható, előbb a vendégek vezettek két ponttal, majd a veszprémiek egalizáltak (3:3), majd ismét a kaposvár szerzett előnyt (3:6), de Földesiék ezúttal is visszajöttek (6:6). Ezt követően bosszantó hibákat vétettek a hazaiak, így 8:12-nél Oláh mesternek időt kellet kérnie. Az egyetemisták fokozatosan dolgozták le a hátrányukat a többet bakizó vendégek ellen, majd 14:14-nél utolérték a Kaposvárt. Ám ekkor ismét jöttek a sorozatos rontások, rossz nyitások, az összeszokatlanságból eredő meg nem értés, és a bajnokesélyes vendégek máris eltávolodtak a VESC-től (14:19). Környeiék ekkor egy utolsó hajrába kezdtek, 18:21-nél még volt némi sansz a fordításra, de somogyiak már nem engedték ki kezükből a játszmát (20:25, 1:1).

 A harmadik szett az előző forgatókönyve szerint zajlott. A Kaposvár percek alalt hatpontos előnyre tett szert (4:10), majd a játszma közepére a hazaiak összeszedték magukat, így két pontra faragták a különbséget (9:11). A veszprémiek gépezetébe sajnos ismét több apróbb hiba csúszott, így nem sikerült közelebb kerülniük, sőt 14:20-nél Oláh mesternek időt kellett kérnie. Ám ez már nem változtatott semmit, a kaposváriak remek ütésekkel, ejtésekkel simán nyerték a szettet (15:25, 1:2).

A folytatásban sem változott a játék képe, a vendégek rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, a hazaiak mindent megpróbáltak, hogy tarták a lépést erősebb ellenfelükkel szemben, az első technikai szünetnél 5:8 állt az eredményjelzőn. A VESC 10:12-nél ismét két pontra zárkózótt, de ekkor jött a szokásos forgatókönyv, és már is 10:16 volt az eredmény. Ezt a különbséget a Kaposvár a mérkőzés végéig megtartotta, így gond nélkül gyűjtötték be a két bajnoki pontot (17:25, 1:3).

VESC - BITT-Kaposvári NRC 1:3 (22, -20, -15, -17)