Több volt a meccsben

Három szoros játszmában kapott ki a Company Nyelviskola VRC hazai pályán a Dunaferrtől, a játék képe nem volt ilyen egyértelmű.

Az Extraliga alapszakaszának kilencedik fordulójában fogadták az előző szezon bronzérmesét a veszprémi srácok. A vendégek számítottak a találkozó esélyesének, de régóta érik már egy Dunaferr elleni győzelem, hiszen többször sikerült már a VRC-nek szoros meccset játszani.

Koncentráltan kezdték a játékot a vendégek, ami elsősorban a magabiztos védekezésben mutatkozott meg. Három ponttal nyitott a Dunaferr, és az első technikai időig kétszer annyi pontot szerzett, mint a Veszprém. (4:8) Összeszedte a szünetben a srácokat Nyári Sándor, 9:11-nél már csak kettő volt a hátrány, de közelebb már tudtak kerülni a Dunaferrhez. 16:20-nál sikerült ugyan újra kétpontosra csökkenteni a hátrányt (18:20), de 19:23-nál újra négy volt a különbség. Becsülettel küzdöttek a veszprémiek, két szettlabdát is hárítottak, és újra feljöttek kettőre (22:24), de végül a vendégek nyerték a játszmát. (23:25, 0:1)

A második szettet a hazaiak kezdték jobban, a remek blokkoknak köszönhetően 3:1-re vezettek. A Dunaferr 5:5-nél tudott egyenlíteni, majd fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Veszprém felnőtt az ellenfeléhez, bravúros és látványos mentéseket, határozott blokkokat és remek leütéseket mutatott be, és ezzel igazán izgalmassá tette a mérkőzést. 13:10-nél, majd 18:15-nél is hárommal vezettek a mieink, de 20:20-nál utolérték őket a vendégek. A hajrában ezúttal is a Dunaferr összpontosított jobban, így annak ellenére, hogy a szett nagy részében a veszprémiek vezettek, mégis behúzták a vendégek a második játszmát is. (23:25, 0:2)

A második elveszített játékrész a harmadik elején rányomta a hazaiak játékára a bélyegét, és bár mindkét oldalon sok volt a technikai hiba – szervákat is rontottak a csapatok –, mégis sikerült elhúzniuk a dunaújvárosiaknak az első technikai időig öttel. (3:8) Frissített a csapaton Nyári Sándor, ami a játék dinamikáján és kreativitásán is meglátszott, majd 11:11-nél sikerült egalizálnia a veszprémieknek. Czintula is újra lendületet kapott, vezérletével át is vették a vezetést a hazaiak (14:12), azonnal következett a vendég időkérés. A játék képe alapján jó esélye volt a veszprémieknek megnyerni a játszmát, de 16:14-nél érthetetlen módon beragadtak, a dunaújvárosiak zsinórban pedig öt pontot szereztek. (16:19) A hajrát ezúttal nem tudta szorossá tennie a VRC, a Dunaferr pedig láthatóan be akarta fejezni a mérkőzést, ami sikerült is neki. (19:25, 0:3)

Nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amit a végeredmény mutat, főleg a második szettben állt közel a játszmagyőzelemhez a veszprémi együttes, de a kritikus pillanatokban nem koncentráltak eléggé, ami a rutinosabb vendégek malmára hajtotta a vizet.

Mérkőzéstükör

- A Veszprém kulcsembereire, Cziczó Gáborra és Czintula Misire nagyon készültünk, és sikerült is kivennünk őket a mérkőzés elején a játékból, a jó nyitásaink és jó nyitásfogadásaink révén előnyben voltunk. A folytatásban voltak hibák mindkét oldalon, nekünk a nyitásfogadásunk volt egy kicsit rosszabb a második játszmától kezdve, és ezért nem tudtunk fölényesebben győzni. Úgy gondolom, hogy ez a fiatal csapat ma megmutatta, hogy van tartása – mondta Ruffing Péter, a Dunaferr edzője.

- Ahogy a fizikumot, úgy a koncentrálást és a fejben való játékot is edzeni kell. Mi nagyon közel állunk a dobogós csapatokhoz, és várjuk a közös sikereket. Vannak, akik tesznek érte, vannak akik nem, ezzel az orrhossznyi különbséggel áll előttünk az első három csapat. Nagyon vágyunk a sikerre, de ehhez néhány embernek sokkal többet kell tennie – értékelt Nyári Sándor, a VRC mestere.

 

Company Nyelviskola VRC – Dunaferr SE 0:3 (22, 23, 19)