Világversenyekre is készülnek

A hat megszerzett magyar bajnoki éremért megérte egész évben dolgozni a Veszprémi Taekwon-do Klub sportolóinak és szakmai stábjának.

Mint arról korábban beszámoltunk, Hódmezővásárhelyen rendezték meg az Ifjúsági és Felnőtt Országos Taekwon-do Bajnokságot, ahonnan a Veszprémi Taekwon-do Klub öt versenyzője, hat éremmel tért haza. A vadonatúj sportcsarnokban rendezett viadalon 23 klub 160 versenyzője vett részt.


A veszprémi taekwon-do csapat

Négy páston folytak a mérkőzések küzdelem, formagyakorlat, tradicionális formai küzdelem, speciál-törés és erőtörés kategóriákban.

Az ifjúságiaknál a veszprémi Maár Bálint magabiztosan nyerte első meccsét Kandikó Zoltán és Papirovnyik Mónika irányítása mellett, végül a legjobb nyolc között fejezte be a versenyt. Sisak Zsófia hosszabb kihagyás után a 63 kg alatti hölgyek küzdelmében ezüstérmet, női erőtörésben és II. danos formagyakorlat versenyszámban bronzot vihetett haza, felkészülését Sebestyén Pál és Kandikó Zoltán segítette. 

 

 

A legeredményesebb veszprémi versenyző, Bécsi Nikolett női erőtörésben nyert ismét magyar bajnoki címet.

- Ebben a versenyszámban nincsenek súlycsoportok, a lényeg az, hogy minél több törőállványra helyezett műanyag lapot kell eltörnie a versenyzőnek. A feladat sikeres végrehajtásához kiváló technika, nagy precízség, és jókora erő szükséges. A dolog pikantériája, hogy Nikolett a legalacsonyabb súlyú versenyzőként nevezett, mégis ő tudta legsikeresebben végrehajtani a műveletet – magyarázta Vajky László, edző.

Az apró termetű hölgy I. danos formagyakorlatával, valamint a -55 kg-os súlycsoportban is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Edzője, Vajky László elmondta, hogy a magyar bajnoki cím megszerzésén túl a következő világversenyen való automatikus részvételi lehetőséget jelenti az első helyezés.

- Ez számunkra nagyon fontos, mivel a következő világbajnokság Új-Zélandon lesz, amin sajnos anyagi okok miatt Nikolett nem tud részt venni. A következő Európa-bajnokságot viszont Szlovákiában rendezik, így a megszerzett kvalifikációval Nikolett ott lehet a kontinensviadalon. A versenyen elért teljesítményével egyéni és csapat erőtörésben, csapat formagyakorlatban, valamint csapat küzdelemben is versenyezhet majd. Egyéni küzdelemben válogató versenyen dől el, hogy szerez-e indulási jogot – mondta Vajky László.