Mindenki előre, ollé!

Színes, küzdelmes és eredményes évet zárt a városunk sportja, 2011-ben is rengeteg izgalmas esemény vár a veszprémi sportbarátokra.

Számtalan felejthetetlen élménnyel gazdagodtunk 2010-ben, a városi és megyei sportévzárón is elismerték a legjobb sportolókat, edzőket, sportvezetőket. Remekeltek az előző szezonban a veszprémi csapatok, amiről a youtube.com-ra is készítettünk egy összefoglalót.

Alig ért véget a 2010-es év, a legtöbb sportbarát már a következő esztendő kihívásaira koncentrál, ami nem is csoda, hiszen számtalan kihívás vár ránk már az első hónapokban. Éppen ezért egy kis előretekintésre, kedvcsinálásra vállalkoztunk, felhívjuk a figyelmet az előttünk álló feladatokra.

Januárban a legnagyobb érdeklődés városunkban bizonyára a férfi kézilabda válogatott világbajnoki szereplését övezi, hiszen a csapat gerincét az MKB Veszprém KC játékosai adják. A kvalifikációt Szlovénia ellen, a Veszprém Arénában vívta ki a csapat, miután az idegenben összeszedett kétgólos hátrányt (25:27) sikerült ledolgozni, és 28:25-re felülmúlni a szlovénokat. Nem lesz könnyű dolga Mocsai Lajos együttesének, hiszen Izland és Norvégia a világ legjobbjai közé tartoznak, és a csoportban a harmadik, továbbjutást érő helyre is a mieinken kívül a jó játékerőt képviselő osztrákok és feljövőben lévő brazilok pályáznak, egyedül Japán tűnik könnyebb falatnak.

22. férfi kézilabda világbajnokság

Svédország, 2011. január 13 - január 30.
B csoport

01.14. Izland – Magyarország (Himmelstalundshallen, Norrköping)
01.15. Magyarország – Norvégia (Himmelstalundshallen, Norrköping)
01.17. Magyarország – Brazília (Cloetta Center, Linköping)
01.18. Japán – Magyarország (Cloetta Center, Linköping)
01.20. Ausztria – Magyarország (Cloetta Center, Linköping)

Rendkívül fontos lesz az olimpiai sportágak számára az előttünk álló év, hiszen 2011-ben már szintet lehet teljesíteni a 2012-es Londoni Olimpiára. 2008-ban, Pekingben egyetlen sportoló képviselte városunkat, a VEDAC kalapácsvetője, Orbán Éva már a harmadik olimpiájára készül, ő már 2004-ben, Athénban is dobókörbe állt. Az első kvóta már március környékén meglehet, az egyesült államokban tanuló Orbán Éva már úgy szeretne hazatérni májusban, hogy teljesítette a kiküldetési szintet. A VEDAC futója, Kovács Tamás is már tavasszal A szintet szeretne futni maratonon, amire a legutóbbi eredménye alapján minden esélye megvan. Rajtuk kívül kivívhatja a kvalifikációt az Universiadé-győztes Tóth Lívia, a Fedettpályás EB-döntős Minczér Albert, a Fedettpályás EK-n 6. Takács Dávid, a junior világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hudi Ákos is. A korosztályos világversenyeken is számos kiváló eredménnyel kecsegtet a 2011-es év.

A csapatsportágakban is folytatódik a bajnokság, a Veszprém Barabás KC már január 9-én pályára lép hazai pályán, mégpedig TV-s meccsen a DVSC-KORVEX ellen.

Női kézilabda NBI

12. forduló: Veszprém Barabás KC - DVSC-KORVEX (január 9. vasárnap 19:00)
13. forduló: FTC Jógazdabank - Veszprém Barabás KC (január 15. szombat 18:00)
14. forduló: Veszprém Barabás KC - SYMA-Váci NKSE (január 19. szerda 18:00)
15. forduló: ÉTV-Érdi VSE - Veszprém Barabás KC (január 22. szombat 18:00)

A Company Nyelviskola Veszprémi Röplabda Club az Extraliga alsóházában az 5-9. helyért folytatja, Nyári Sándor együttese az 5. helyet célozta meg. Ha ez sikerül, akkor a felső ház 4. helyezettjével játszik a csapat a legjobb négy közé jutásért. A röplabdás lányok (VESC) a Nemzeti Bajnokság első osztályában az 5-8 helyért játszhatnak januártól. A férfiak a Lovassy László Gimnázium Sportcsarnokában, míg a nők a Pannon Egyetem Tornacsarnokban játsszák a mérkőzéseiket.

Férfi röplabda Extraliga 5-9. hely

1. forduló: Csepel–Veszprém (január 14. péntek)
2. forduló: Veszprém–Csepel (január 16. vasárnap)
3. forduló: Szeged–Veszprém (január 21. péntek)
4. forduló: Veszprém–Dág (január 23. vasárnap)

Női röplabda NBI 5-8. hely

1. forduló: Veszprém–Kalocsa (január 14. péntek)
2. forduló: Palota–Veszprém (január 16. vasárnap)
3. forduló: Veszprém–Eger (január 21. péntek)
4. forduló: Eger–Veszprém (január 23. vasárnap)

Januárban folytatja a bajnoki küzdelmeket a VESC férfi kosárlabdacsapata is, akik a nehéz anyagi körülmények ellenére remekelnek az NBI/B Nyugati Csoportjában, legutóbb a listavezető Bonyhádot győzték le. A hazai mérkőzéseket a Vetési Albert Gimnázium Tornacsarnokban rendezik.

Kosárlabda NBI/B

12. forduló: Veszprém Újbuda TC (január 14. péntek 18:30)
13. forduló: Kozármisleny-Veszprém (január 22. szombat 18:00)
14. forduló: Veszprém- Fehérvár KC (január 28. péntek 18:30)
15. forduló: Hegyvidék- Veszprém (február 6. szombat 18:00)

A Budapest Bank Férfi Kézilabda ligát 100%-osan vezető MKB Veszprém KC februárban lép újra pályára a honi bajnokságban, valamint a Bajnokok Ligájában is rendkívül fontos összecsapások várnak a srácokra, folytatódik a menetelés a final four felé.

Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga

17. forduló: MKB Veszprém KC- FTC Sporek (február 5. szombat 18:00)
18. forduló: Pajor Pálinka Kecskeméti KSE- MKB Veszprém KC (február 12. szombat 19:00)
19. forduló: MKB Veszprém KC- Balatonfüredi KSE (február 16. szerda 18:00)
20. forduló: Dunaferr SE- MKB Veszprém KC (február 23. szerda 18:00)

Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája

8. forduló: MKB Veszprém KC - Tatran Presov (február 19. szombat 15:30)
9. forduló: KIF Kolding - MKB Veszprém KC (február 26. szombat 16:30)
10. forduló: Montpellier HB - MKB Veszprém KC (március 6. vasárnap 17:30)

A kézilabda NBII-ben az Észak-Nyugat csoport harmadik helyezettje, az MKB Veszprém KC II. otthon (Március 15. úti sportcsarnok) kezd a CVSE- Mávépcell ellen február 13-án 11:00-kor, míg a 8. helyezett Veszprémi Egyetemi SC a Komáromi AC-vel fog megmérkőzni február 13.-án, 18:00-kor az egyetem Munkacsarnokában.

Férfi labdarúgóink márciusban folytatják a küzdelmet az NBII-ben a bentmaradásért, az NBIII Bakony Csoportjának bajnoka megérdemelné, hogy sikerrel vegye a tavaszi akadályokat, amihez szüksége lesz a szurkolók biztatására is.

Férfi labdarúgó NB II. Nyugati csoport

16. forduló: Veszprém FC- Budapest Honvéd II. (március 5. szombat)
17. forduló: Barcs- Veszprém FC (március 12. szombat)
18. forduló: Veszprém FC- Győri ETO II. (március 19. szombat)
19. forduló: SZTK-Erima- Veszprém FC (március 26. szombat)

Gizella VSE női labdarúgó csapata az NBII Északi Csoportjában, a VESC Lizards floorballcsapata pedig az OBI/B-ben folytatja a szereplést, pontos időpontok később lesznek nyilvánosak. A VESC Wildfires amerikai foci csapata tavasszal kezdi meg a következő szezont a Divízió I-ben, sorsolás és időpontok kora tavasszal várhatók.

Az egyéni sportágakban jellemzően naptári év szerint zajlanak az események, így télen az alapozás teszi ki az edzésmunka túlnyomó részét, bízunk benne, hogy évközben számos sikerről számolhatunk be.

Minden sportbarátnak sikerekben gazdag, boldog Újévet, valamint jó munkát, kitartást és sok felejthetetlen élményt kívánunk! Ígérjük, mi mindenről beszámolunk!