Küzdelmes győzelem

A negyedik játszmában megmutatta tartását a veszprémi csapat, és megnyerte a második mérkőzést is a Csepel ellen a középszakaszban.

Az első szettben 2:2-ig tudta tartani a lépést a vendég csapat a veszprémiekkel, majd Czintula Mihály és Tóth Tibor vezérletével fokozatosan növelte előnyét a VRC. Az első technikai időnél már 8:4-re vezetett Nyári Sándor együttese, majd 13:8-nál hiába kért időt a vendég csapat edzője, Tamás Zoltán, a második technikai időnél is kétszer annyi volt a veszprémi pontok száma. (16:8) A hajrára 20:14-nél fordultak a csapatok, így borítékolható volt a hazai szettelőny, ami talán túlságosan is megnyugtatta a srácokat. Néhány elkönnyelműsködött pont után azonban Nyári Sándor megnyugtatta és kellő koncentrációra szólította fel őket, sikerült abszolválni a játszmagyőzelmet. (25:20, 1:0)

A második szett némileg szorosabbra sikeredett, de 1:0-ra ugyan még a vendégek vezettek, az előny az egész játszma során a veszprémieknél volt. A négypontos differenciát az előző szetthez hasonlóan már az első technikai időnél sikerült kialakítani Czintula jó nyitásainak és befejezéseinek is köszönhetően. (8:4) A vendégek 13:8-nál kikért ideje után feljött kettőre a Csepel (13:11), de Tóth Tibor pontjai jókor jöttek, így a vendégek nem tudtak kiegyenlíteni. A második technikai időnél újra négy pont volt a különbség (16:12), amit a hajráig sikerült is megtartani. (20:16) A játszma végi koncentrációval ismét akadtak a mieinknek kisebb problémái, ezért 22:20-nál Nyári Sándor időt kért, majd sikerült is befejezni a szettet. (25:22, 2:0)

A harmadik játszma bővelkedett a fordulatokban, a vendégek nagyon felszívták magukat. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, rendre a veszprémiek vezettek, de 3:3-nál, 6:6-nál és 9:9-nél is döntetlen volt az állás. 9:10-nél vette át a vezetést a Csepel, az előnyt 11:14-ig háromra növelte, Nyári Sándor azonnal időt kért. A második technikai időnél még midig három pont volt a vendég előny (13:16), amit a hajráig sem sikerült csökkenteni, 17:21-nél jöhetett az újabb hazai időkérés. Igyekeztek a mieink visszahozni a játékot, de nagyon akarták a vendégek a játszmagyőzelmet, amit meg is szereztek. (20:25, 2:1)

A megnyert játszmán felbuzdulva átvette az irányítást a Csepel, és a veszprémieknek kellett futniuk az eredmény után. 3:3-nál még döntetlen volt az állás, de 8:4-re, majd 12:6-ra is a vendégek vezettek. Nyári Sándor időkérését követően felzárkóztak a hazaiak 13:10-re, és fokozatosan dolgozták le a hátrányukat. Mindenki hozzátette a magáét, Németh Zoltán és Czintula Mihály remekül teljesített, Puspán Balázs igyekezett megnyugtatni a csapatot, Nyári Sándor pedig leredukálta a cserék számát. 16:16-nál sikerült az egyenlítés, de az igazi izgalmak csak ekkor kezdődtek. 21:20-nál vezetett először a VRC, és 24:22-nél jutott először meccslabdához. Nem adták fel a vendégek, három szettlabdát is hárítottak, de a veszprémi srácok óriásit küzdve, a végén megfelelően koncentrálva diadalmaskodtak, és oda-vissza verték a Csepelt a középszakaszban. (27:25, 3:1)

Mérkőzéstükör

- Azt kell mondjam, hogy jót tettek a nagy pofonok a nálunk jobb képességű csapatoktól az első körben, az alapszakaszban azzal voltam elégedetlen, hogy a végjátékokat nem tudtuk behúzni. Dunaújvárosban és Kazincbarcikán is reális esélyünk volt a jó eredményre, még a győzelemre is, a végjátékban azonban rendre megremegtek a kezek. Amióta Veszprémben vagyok, ilyen lelkes végjátékot ettől a csapattól még nem láttam, borzasztóan akartak a srácok és a labda is jól pattant. A Csepel karnyújtásnyira volt az ötödik játszmától, de gyönyörűen felálltak a srácok anélkül, hogy cserélnem kellett volna. Hosszabb idő után pályára küldtem a Németh Zolit, aki Csepelen és itt is nagyon megnyugtató teljesítményt nyújtott, most ő volt mérkőzés legjobb embere. Czintula Misi a pénteki meccsen szenzációsan játszott, mondhatom, hogy válogatott szinten, és most is nagyon lehetett benne bízni a drámai végjátékban. Ez a két meccs is bebizonyította, hogy a mezőny 5-9. helyezettjei között sincs könnyű dolgunk – értékel Nyári Sándor, a VRC mestere.

Company Nyelviskola Veszprémi RC – Csepel 3:1 (20, 22, -20, 25)

galeria_60

Képgaléria