Az év első judosikerei

Hollandiában és Szlovéniában remekül szerepeltek a veszprémi Domonkos László Judo SE versenyzői, amivel megadták az alaphangot az egész esztendőnek. Mindkét megmérettetés egy népes mezőnnyel bíró nemzetközi verseny volt, így joggal büszkék az edzők tanítványaikra.

Eindhovenben a”Matsurs Dutch Open Espior” nemzetközi meghívásos versenyen szerepeltek a Veszprém Judo SE versenyzői. Windischmann Bence és Horváth László Levente mellett Dóczy Kálmán (Koroncó) és Boros Bence (Nagyatádi JSE) is a veszprémi klubot erősítették.

Színvonalas helyszín, 12 tatami, és telt ház várta a sportolókat, ahol a versenyről szóló tájékoztató nyomtatvány alapján 8 ország 1640 versenyzője nevezett a kétnapos küzdelemre. Az U-15 korcsoportban a fiúk létszáma 369 volt, Horváth László Levente az 59 indulóból 4 győzelemmel és 2 vereséggel az ötödik, Windischmann Bence 29 indulóból 5 győzelemmel és 1 vereséggel a harmadik, Dóczy Kálmán az 51 indulóból a második, míg Boros Bence 39 indulóból 6 győzelemmel az első helyen végzett.

- Két magyarországi csapat is részt vett a versenyen, rajtunk kívül a zirci Vincze Judo Klub is megmérette magát. A két csapat közötti jó kapcsolatot mutatja, hogy Vincze Lajos edző hasznos tanácsokkal segítette a mi versenyzőinket is, amiért külön köszönet illeti őt - mondta Horváth László, a veszprémi klub elnöke.

Nagyszerű sikereket értek el a veszprémi fiatalok a szlovéniai Lendván rendezett nemzetközi versenyen is. A népes mezőnyt felvonultató eseményen négy ország 294 versenyzője jelent meg. Ender Tamás megnyerte a versenyt, Ágoston Réka, Ágoston Áron, Kékesi Péter és Takács Regő második helyen végzett, John Dávid és Takács Boglárka pedig bronzérmet szerzett. Csuta Krisztián és Hajdú Balázs ötödik, valamint Csuta Áron hetedik helye is remek eredmény, az edzők, Takács Attila és Károlyi Gábor örömmel látták az elvégzett munka eredményét és a gyerekek elszántságát.