Elkerülhető vereség

Az alapszakaszban minden alkalommal legyőzött Szeged otthonában szenvedett vereséget a Company Nyelviskola VRC csapata.

A három kulcsemberüket, a feladó Puspán Balázst, a liberó Horváth Ádámot és a center Cziczó Gábort különböző okok miatt nélkülöző bakonyiak a Szeged otthonában szenvedtek vereséget 3:1-re. A csongrádiaknak ez volt a második sikerük a bajnokságban. Érdekesség, hogy a másik párharchoz hasonlóan a mostani győztes Szeged sem nyert játszmát az alapszakaszban a Veszprém ellen.

A felforgatott veszprémi csapat láthatóan az összeszokatlanság érzésével küzdött, ennek köszönhetően a házigazda gyorsan meglógott, így a bakonyiak csak futottak az eredmény után. A Szeged megérezte a második szettben is, hogy van keresnivalója, de a Veszprém nem hagyta annyiban a dolgot. A kiélezett végjátékot azonban a hazaiak bírták jobban idegekkel (2:0). A harmadik szett nagyon hasonlított az előzőre, ám húsz pont fölött Tóth Tibor és Németh Ervin szép pontokat ütött, így szépített a vendégcsapat. A negyedik játszmában 20:17-ről egyenlített a dunántúli együttes, majd két ki nem kényszerített hiba után elszenvedte a középszakaszban első vereségét.

Mérkőzéstükör

Mészáros Péter: – Ha a kivédekezett labdáinkat jobb százalékban oldottuk volna meg, kicsivel könnyebb dolgunk lett volna. A győzelem jót tett a lelkünknek.

Nyári Sándor: – Számomra teljesen érthetetlen, hogy négy ilyen-olyan indokkal távollévő játékosunk nem érzett rá, hogy sikeres tavasz előtt állhatunk. Az itt lévők küzdöttek, de nem játszottak jól.

HPQ-Szegedi RSE – Company Nyelviskola-Veszprémi RC 3:1 (17, 24, –22, 23)

Szeged, 100 néző. Játékvezetők: Csikós, Nagy L.

Szeged: Bitó, Bondor, Torma P., Posztós, Csíkos G., Babanyecz. Csere: Filius (liberó), Csányi. Edző: Mészáros Péter

Veszprém: Dolgos, Németh Z., Kráml, Tóth T., Seck, Czintula M. Csere: Katona P. (liberó), Németh E. Edző: Nyári Sándor

Forrás: hunvolley.blog.hu