Új felállás, új lendület

Lelkes és lendületes játékkal verte az új struktúrában felálló VESC csapata a vendég Egert, ami jó előjel a vasárnapi visszavágó előtt.

Régi-új szerkezetben kezdett a veszprémi csapat, Kovács Anikó visszakerült center posztra, Környei Dóra kikerült szélre. A szerkezetváltás jót tett a VESC játékának, az első pillanattól kezdve jól működött a gépezet. 6:2-re és 10:5-re is vezettek a mienk, majd folyamatosan növelték előnyüket. 21:8-nál már tetemes volt a különbség, tíz pontra még sikerült visszajönniük a vendégeknek (23:13), de veszprémiek magabiztosan hozták el a játszmát. (25:13, 1:0)

A második szettben magára talált az Eger, megtörte a hazaiakat lendületét. Többnyire a vendégek vezettek egy-két ponttal, de Oláh János tanítványai nem engedték el jobban a vendégeket. 4:6 után 10:13-nál és 11:14-nél volt három pont a különbség, majd jött egy remek veszprémi sorozat, zsinórban öt pontot szerezve megfordította az állást a VESC. (16:14) A megszerzett előnyt gyorsan megduplázták a mieink (19:16), de a lelkes vendégek egyenlítettek (19:19) Óriási mentéseknek és jó blokkoknak köszönhetően három pontot ütöttek a mieink (22:19), majd a megszerzett előnnyel jól gazdálkodva, a második szettlabdát értékesítve megnyerték a második játszmát is. (25:22, 2:0)

A harmadik szettben 3:3-ig tudta tartani a lépést a vendég együttes, ekkor azonban a régen látott lelkesedéssel és győzni akarással játszó veszprémi lányok egy ötös sorozatot produkáltak. (8:3) Hatpontos vezetésnél (10:4) már kezdték ízlelgetni a hazai drukkerek a háromszettes győzelem ízét, de nem adta magát könnyen az Eger, és egy négypontos szériát bemutatva újra nyílttá tette a játszmát. (13:12) Még az egyenlítést (15:15), sőt, a vezetést (16:17) is kiharcolták a vendégek, ami a harmadik játszmában már megszokott veszprémi hullámvölgy első jele volt. 19:17-nél visszavették a vezetést a mieink, és bár a hajrában sikerült fordítania az Egernek (21:23), mégis a VESC jutott két mérkőzéslabdához. Egyiket sem sikerült értékesíteni, így megérdemelten nyerte meg a harmadik játszmát a végletekig küzdő vendég csapat. (25:27, 2:1)

A negyedik játék az előzőhöz hasonló izgalmakat hozott. 9:9-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a vendégeknek sikerült először hárompontos előnyre szert tenniük. (11:14) Időben kapcsoltak a veszprémiek, és fordítottak 17-15-re, majd 17:16-nál állva hagyták az egrieket. Hosszú, látványos labdamenetek mellett hatot ütöttek zsinórban a bakonyi lányok, ezzel néhány másodperc alatt el is döntötték a mérkőzést. Jó csapatnak szerencséje is van, de a lelkesedés, és az összpontosítás is kellett a ritka sorozathoz. (23:16) Nem tudott már visszajönni az Eger a hétpontos hátrányból, így lélektanilag is fontos győzelmet aratott a VESC, amiből lehet meríteni a vasárnapi visszavágó előtt. (25:17, 3:1) 

Mérkőzéstükör

- Az első szettet simán hoztuk, az Eger nehezen találta meg önmagát, és második szettben is játékban voltunk, ott is sokat rontott az ellenfél, de már kevesebbet. A harmadik szett is teljesen rendben volt, de ahogy a röplabdában szokott lenni, 2:0 után a másik csapat nyert egy szettet, ez szinte törvényszerű volt, főleg hogy az utóbbi időben az Eger eredményesebb volt, mint mi. Az elején ment az Eger egy kicsit, de türelmesek voltunk, és meg volt a lehetőségünk, de nem tudtuk beütni. Meg kell érteniük a játékosoknak, hogy be kell tudni ütni a labdát, mert ha nem, akkor kikapunk. Nem várhatunk arra, hogy az ellenfél majd elrontja, mert nem jövünk jól ki belőle, az Eger nem is rontotta el. A negyedik szettben annak nagyon örülök, hogy a végjátékot leszámítva sokkal kevesebb ajándékot kaptunk, viszont a hibák ellenére harcosan mentünk a pontokért. Minden játékosnak külön gratulálok, mert úgy érzem, hogy kiléptünk a saját árnyékunkból, ami remélem, hogy lendületet ad nekünk. Ez a győzelem kellett nekünk most, mint egy falat kenyér, a sok balsikerű 3:2-es vereség után most átléptünk egy gátat. Vasárnap Egerben sokkal nehezebb dolgunk lesz, egy nagyobb teremben kell játszani, amihez ők jobban hozzá vannak szokva, remélem, hogy egy nyitott meccset fogunk tudni velük játszani, és akkor bármi megtörténhet – mondta Oláh János, a VBKC mestere.

 Veszprémi Egyetemi SC - Agria RC Eger 3:1 (13, 22, -25, 17)