Tartalékos diadal

A kényszerből új felállásban, sok hibával, de óriási szívvel játszó veszprémi csapat megérdemelten győzte le 3:1-re a Dágot.

Mindkét csapat számára rendkívül fontos volt a mai találkozó a középszakasz 5. helyéért folytatott küzdelemben. A mérkőzés súlyát növelte, hogy pénteken mindkét együttes betlizett, a VRC Szegeden, a Dág Csepelen kapott ki. Nyári Sándornak három játékosát is nélkülöznie kellett, ezért alapos szerkezetváltozáson esett át a veszprémi csapat, de motiváltan léptek pályára a srácok.

A találkozó elején három ponttal nyitott a Dág (0:3), Nyári Sándor azonnal időt kért, ami megtörte a vendégek lendületét, fel is jött a VRC egy pontra. (1:3) Mindkét csapat sokat hibázott, az első technikai időnél két pont volt a Dág előnye. (6:8) Mindent megtettek a mieink az egyenlítésért, ami 13:13-nál sikerült is, sőt egy pont erejéig még a vezetést is átvették. (14:13) A folytatás is rendkívül izgalmasra sikeredett, egy-két ponttal a vendégek vezettek a meglehetősen furcsa bírói ítéleteknek is köszönhetően, de 21:21-nél újra sikerült az egyenlítés. A hajrában Czintula vezérletével nagyobb lelkesedéssel és koncentráltabban játszott a VRC, egy gyors pontváltást követően a vendégek kénytelenek voltak végignézni, ahogy a veszprémiek zsinórban három pontot ütve játszmaelőnyt szereznek. (25:22, 1:0)

A második szettben elsősorban támadásban kereste a helyét a veszprémi csapat, a Dág jobb játékkal nagyobb előnyt is kicsikarhatott volna, de szerencsére sokat hibáztak – több ízben nyitást is - a vendégek, így csak egy-két ponttal tudtak vezetni. 2:3, majd 4:6 volt az állás, ekkor összekapták magukat a hazaiak, és egyenlítettek (6:6) Még a vezetést is sikerült átvenni 8:7-nél, de jobban már nem tudtak meglépni a mieink. A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, 10:11-nél a Dágnál, 14:13-nál a Veszprémnél volt az előny. 18:16-nál végre sikerült kétpontos előnyt szerezniük a veszprémieknek, de nem örülhettek sokáig a hazai drukkerek, ugyanis zsinórban négy pontot ütve fordított a Dág, amit nem sikerült még időkéréssel sem megakadályozni. (20:18) Nyári Sándor sűrű cserékkel igyekezett operálni, sikerült is az egyenlítés (20:20), és hiába vezettek újra kettővel a vendégek (22:20), az első szetthez hasonlóan 22-nél állva hagyták a mieink a Dágot, és behúzták a lélektanilag is nagyon fontos második játszmát. (25:22, 2:0)

Minden dicséret megilleti a vendégeket is, hiszen nem adták fel, gyorsan felálltak a gödörből, és átvették az irányítást a harmadik szettben. Az első technikai időnél már négy ponttal vezettek (4:8), a veszprémiek nem találták a Dág jó védekezésének ellenszerét. Nyári Sándor hiába adta folyamatosan a tanácsokat a pálya széléről, 5:11-nél kénytelen volt időt kérni. A szünet ismét megtörte a vendég lendületet, két pontot azonnal sikerült lefaragni a hátrányból (7:11), majd 11:14-nél már csak három volt oda. A Dág sáncmunkája továbbra is jól működött, és támadásban is lelkesek voltak a vendégek, így nem sikerült a veszprémi egyenlítés. 16:22-nél zsinórban hármat ütve újra felzárkóztak a mienk háromra (19:22), azonban a mai meccsen bűvös 22-es szám sem segített a VRC-n, a vendégek megnyerték a harmadik játszmát, ami a mutatott játék alapján bevallhatjuk, hogy járt nekik. (21:25, 2:1)

A negyedik játszma elején is a Dág vezetett, 3:6-nál már három is volt az előnye a vendégeknek, de nem sikerült még a játékvezetők segítségével sem megakadályozniuk a veszprémi egyenlítést. (7:7) A folytatásban is feszült figyelem övezte a játékot, rendre a Dág vezetett, de nem tudtak meglépni a lelkesen küzdő veszprémiektől. 10:13-nál újra három pont volt a differencia, de VRC 14:14-nél egalizált, így jöhetett a vendég időkérés. A veszprémi szurkolók nagy örömére végre – még ha minimálisan is, de – a hazai oldalon volt az előny. (16:15) A záró periódusban lelépte ellenfelét a VRC, óriási akarással és lendülettel elhúztak a veszprémiek 21:17-re, ahonnan már nem volt visszaút a Dág számára. A hajrában ismét jobban koncentráló hazaiak megérdemelten nyerték meg a negyedik játszmát és vele együtt a mérkőzést is, amivel nagy lépést tettek az 5. hely megszerzése felé. (25:21, 3:1)

 

Mérkőzéstükör

Oszuska I Zoltán, a Dág edzője: - Végig nagyon rosszul játszottunk, rosszul fogadtunk és nyitottunk, nagyon kellemes ellenfél voltunk, a Veszprém most ebben a felállásban is jobb volt. Ők jól nyitottak, viszont nekünk egyetlen komoly nyitásunk sem volt, a Németh Zoli nyitásait csak nagy ritkán tudtuk megjátszani, a Tóth Tibi és a Czintula nyitásai is nagy gondot okoztak, ezek után nem voltunk komoly ellenfelek. Amikor kellett, akkor nagyon jó volt a Veszprém, ezért le a kalappal előttük.

Nyári Sándor, a VRC mestere: - A harmadik szettben, amikor éreztük, hogy hol vannak a hibáink, tudtunk hozzájuk alkalmazkodni, akkor már csak annyi mondanivalóm volt a srácoknak, hogy tartsanak ki, zakatoljanak, hozzák 1-1-re a labdameneteket, ha szervát rontunk, akkor majd rontanak ők is, úgy éreztem, hogy 20 felett mi sokkal magabiztosabbak voltunk, a Dág nem bírta a végjátékot. Az a rutinbeli különbség, ami a két csapat között volt, még így is kijött, hogy három alapemberünk hiányzott. Cziczó sérült volt, viszont a másik két embernek változatlanul nem bocsátottam meg, és nem is fogok, hogy két éles meccsen otthagyták a csapatot. Nagyon szeretem őket, de erre nincs magyarázat, annál többre hivatott ez a csapat, hogy csak úgy otthagyják őket. A mai meccsen rendezettebbek voltunk, mint Szegeden, nagyon sajnálom a két 20 fölött elveszített szettet, de egy vereség belefért ebbe a hétvégébe. A Dágtól jobban tartottam, nem játszottak annyira félelmetesen, mint amekkora hírük volt, képesek voltunk összedrótozott csapattal is helytállni. Németh Ervin szó nélkül elfogadta azt az alapgondolatomat, hogy bemegy centerbe, a liberóváltással még félúton vagyunk, az új liberónk még nem hozta meg, amit szerettem volna, de egy nagyon jó hozzáállással dolgozott, és rájöttem, ha az Ervint centerben játszatom, akkor kevesebbet támad, de hátul, a nyitás-fogadásban rengeteget segíthet. Ezt a szerkezeti váltást még soha nem játszottam meg ennél a csapatnál, most bejött.

Company Nyelviskola VRC - Dági KSE 3:1 (22, 22, -21, 21)

Veszprém, 40 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Stefik

Veszprém: Dolgos 5, Németh E. 2, Czintula M. 25, Tóth T. 20, Seck 1. Csere: Katona P. (liberó), Kráml 1. Edző: Nyári Sándor

Dág: Oszuska G. 1, Szauter P. 12, Oszuska II Z. 11, Jánossy 12, Pollák 9, Horváth G. 8. Csere: Bársony (liberó), Szombath 1, Zirigh. Edző: Oszuska I Zoltán

Jegyzökönyv: hunvolley.blog.hu

 6

Képgaléria