Volt tartás a csapatban

Hazai pályán, 3:1-re győzte le a VESC női röplabdacsapata a fővárosi Palota együttesét, jól kezdődött az e heti duplaforduló.

Alaposan ráijesztettek a veszprémi lányok a hazai szurkolótáborra, hiszen öt nyitás után 1:4 állt az eredményjelzőn. A nagy ijedtséget azonban remek játék követte, Oláh János tanítványai zsinórban hét pontot szereztek az első technikai időig, ami láthatóan megnyugtatta és magabiztosabbá tette a csapatot. (8:4) A folytatásban tovább növelte előnyét a VESC, 14:7-nél már tetemes volt az előny, megpróbált felkapaszkodni a vendég csapat, de jelentősen nem tudta csökkenteni a hátrányát a második technikai időig. (16:10) Két pont lefaragásával rövid ideig belátható közelségbe kerültek a vendégek (16:12), de egy Szelle-Környei akció mattolta a palotai védelmet, innen pedig már nem volt visszaút. 19:13-nál visszaállt a hatpontos differencia, majd lelkesen játszó hazaiak könnyedén nyerték meg a játszmát. Remek hazai mentések, látványos labdamenetek jellemezték a szett hajráját, Környei és Földesi elementáris leütésekkel mutatta meg magát, végül pedig Bodnár egy szép mentéssel, majd egy leütéssel zárta a játszmát. (25:17, 1:0)

Az elvesztett első szett meglátszott a vendégeken, 3:0-nál kezdtek felébredni, feljöttek 3:2-re, de egyenlíteniük nem sikerült, így továbbra is futhattak az eredmény után. 8:5-nél jött az első szünet, a különbség pedig folyamatosan nőtt a két csapat között. 12:7-nél már öt pont volt az előny, a veszprémi lányok nem ismertek elveszett labdát, és hétre növelték a differenciát. (15:8) Ekkor senki nem gondolta, hogy feltámad a Palota, a hazaiak asszisztálása és teljes rövidzárlata mellett zsinórban nyolc pontot szerezve megfordították az állást. (15:16) Oláh János a rövid szünetben igyekezett rendbe tenni a fejeket, de a vendégek megszerzett lendületét már nem sikerült megtörni, 19:19-nél még döntetlen volt az állás, de a Palota magabiztosan egalizálta a szettarányt. (21:25, 1:1)

Kezdődhetett minden elölről, a veszprémiek azzal voltak elfoglalva, hogy megállítsák a vendégek lendületét, akik láthatóan öntudatosabbá és bátrakká váltak. 5:5-ig felváltva estek a pontok, majd kettővel meglépett a Palota, de a hazaiak gyorsan válaszoltak hárommal. (8:7) Rövid ideig tartott a veszprémi jó sorozat, a fővárosiak megléptek 8:11-re, és újra futhattak a hazaiak az eredmény után. Az első technikai időnél már öt pont volt a differencia (11:16), de 14:17-től kezdve egy igazi pálfordulást láthatott a hazai közönség. Földesi és Környei leütésekkel, Kovács remek sáncokkal járult hozzá a veszprémiek hatos sorozatához (20:17), nem csoda, hogy vendég időkérés következett. Ekkor már mindenki könnyed végjátékra számított, a Palota azonban feljött 21:20-ra, majd felváltva estek a pontok, de végül Földesi bombája újra hazai szettelőnyt jelentett. (25:23, 2:1)

A negyedik játszma is nagyon szorosan indult, de többnyire a vendégek voltak lépéselőnyben. Már 3:6-ra is vezettek, de a veszprémiek egyenlítettek, majd 8:7-nél már náluk volt az előny, mégsem sikerült nyugodt játékkal eldönteni a mérkőzés sorsát. A Palota gyorsan fordított (8:10), sikerült ugyan egalizálni (10:10), de újra loholhattak a mieink a vendégek után. 11:13-nál jött egy ötös fővárosi sorozat (11:18), amire sikerült néggyel válaszolni (15:18), majd a jó hazai sáncmunkának köszönhetően már csak két pont volt a különbség. (17:19) A veszprémi szurkolótábor biztatása mellett sikerült egalizálni (21:21), majd a vezetést is átvenni. (22:21) Jött a vendég időkérés, de Kovács ejtése, majd Földesi pazar leütése már mérkőzéslabdát jelentett, amit Környei könyörtelenül értékesített, így megérdemelten járt a vastaps a veszprémi lányoknak a találkozó végén. (25:21, 3:1)

VESC - Palota-Böllhoff 3:1 (17, -21, 23, 21)