8 között a Magyar Kupában

Rágós volt a Gyíkok számára az öreg Cápák húsa, de végül felfalták őket idegenben, és továbbjutottak a kupában.

Miután az utóbbi hetekben a bajnokságban a White Sharks "A" csapatát is könnyedén sikerült két vállra fektetni, ősszel pedig a "B" jelű alakulatukat 22-1-es kiütéssel bűcsúztatni a kupából, a "C" jelű csapatukat, páran a veszprémiek közül még gyengébb játékerejűnek valószínűsítették - eléggé el nem ítélhető módon. A WS "C" ugyanis egykor szebb napokat megélt technikás veteránokból áll össze, akik ha jelentősebb létszámban képviseltetik magukat, akkor egy-két másodvonalbeli csapat ellen is sikerrel vehetnék fel a harcot.

Ezúttal 8 mezőnyjátékos vonultattak fel, ráadásul Triton tengeristen is a tengeri ragadozók segítségére sietett és a rendelkezésükre bocsátotta az egykori Triton Floorball Team-vezér Klinghammert is, aki góljaival és cseleivel sok kellemetlen percet okozott már a gyíkoknak korábban.

Sikerült lendületesen kezdeni a mérkőzést, hamar megeszerezni a vezetést, majd 3-0 arányban elhúzni, és közben rengeteg helyzetet elhibázni. A harmadik találat után kissé le is eresztettek a veszprémi játékosok, sokasodtak a nyugatalanító hazai kontrák. Végül egy szabadütést követően sikerült szépíteniük is: a középre osonó Holubkó teljesen tisztán vette át a lövés helyett bejátszott labdát, és senkitől sem zavartatva lőtt köténygólt. (3-1)

Veszprémi részről senki nem hitte volna, hogy ez még csak előszele annak ami a második harmadban következni fog. Kihagyott, sorozatban fölé lőtt helyzetek, elkésett passzok, ólomlábakon mozgó védők, a megbeszélt agresszív letámadásnak pedig szinte nyoma sincs. A felsorolt tényezők együttes eredményeképpen a harmad első felében 3 jól befejezett kontrával fordított a hazai csapat...(4-3). Az elmaradhatatlan időkéréssel szerencsére sikerült rendezni a sorokat, és hamar visszaszerezni a két gólos vezetést, bár a játék színvonala még mindig hagyott némi kívánnivalót maga után.

A befejező harmadban aztán kiszakadt a gólzsák. Négy gyors veszprémi gól maradt válasz nélkül, mellyel el is dőlt a mérkőzés. A hátra lévő időben egyik csapat sem a védekezésre fókuszált már, így igazi gólfesztivált tapasztalhattak a meglepően nagy számban (kb 30 fő) megjelenő nézők.

White Sharks "C" - VESC Lizards 8-15 (1-3, 3-3, 4-9)

Veszprém: Kanczler (kapus), Rabb (kapus) – Cseh (4+1), Kis Sz., Kiss Z. (2+0), Knór (C, 0+1), Kolossváry (1+2), Kulitsán (0+1), Kuti (1+0), Sütöri (3+3), Szabó, Tóth P. (1+0), Török (3+3)

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook