Sokat jelenthet a rutinja

A Veszprém FC téli igazolási közül ezúttal Hegedűs Gyulával, a Debrecennel három magyar bajnokságot nyerő rutinos hátvéddel beszélgettünk.

 - Közel 150 NB1-es mérkőzésen szerepeltél, melyik időszakra emlékszel vissza jó és melyikre kevésbé jó élményekkel?

 - Legelső nagy élményem természetesen az volt, amikor az első NB1-es mérkőzésemen léphettem pályára. A Balaton FC-vel elért negyedik helyezés Csertői Aurél vezetésével is mindenképpen az emlékezetes szezonok közé sorolható, mivel kis csapatként nagy eredményt értünk el. Emellett még a Debrecenben eltöltött évekre gondolok vissza szép emlékekkel, hiszen az ott eltöltött időszak alatt háromszor sikerült magyar bajnokságot nyernünk. Szerencsére azóta a hajdúságiak már többször is odaértek az első helyre. A rosszabb pillanatok közé a Vasasnál eltöltött időszak sorolható, mivel a szezon végén kiestünk az első osztályból - mondta Hegedűs Gyula, a VFC hátvédje.

- Minden profi sportoló álma, hogy egyszer válogatott legyen. Csalódott vagy, hogy nem sikerült bemutatkoznod a magyar válogatottban?

- Valamilyen szinten mindenkinek ez az álma, s egy picit csalódott vagyok, hogy nem sikerült bekerülni a válogatottba. Egyszer úgy hallottam, mikor Lothar Matthäus volt a szövetségi kapitány, hogy pont a Siófokon eltöltött időszakom idején állítólag kérdezte valakitől, hogy miért nincsen senki a csapatból a válogatottban, mivel akkor sokáig mi vezettük a NB1-es bajnokságot, de konkrétan nem tudom, hogy esetleg szóba kerültem-e, már nem foglalkoztat a kérdés.

- Hogyan kerültél Veszprémbe, mikor dőlt el az, hogy tavasztól a VFC labdarúgója leszel?

- Egyrészt a feleségem Koroknai Viktória itt él Veszprémben, és a helyi csapatban kézilabdázik, s mivel télen Szolnokról úgymond elküldtek minket, volt egy megkeresés, bár már előtte is felmerült, hogy játszanék-e Veszprémben, de akkor nekem még a Szolnokkal volt élő szerződésem. Egy sérülés miatt az előző félévet szinte teljes egészében ki kellett hagynom, csak a bajnokság első három mérkőzésén léphettem pályára, így végül is sikerült Veszprémbe igazolni - árulta el Hegedűs.

- Nem tartod visszalépésnek anyagilag és szakmailag az NB2-es szereplést az élvonal helyett?

- Természetesen mindenki annak örülne a legjobban, ha az NB1-ben játszhatna. Ha nem lett volna ez a sérülésem, akkor lehet, még mindig Szolnok lennék. Abszolút nem tartom visszalépésnek a másodosztályt, mert előtte is játszottam már sok NB2-es csapatban.

A Veszprém FC friss szerzeménye elmondta, hogy nagyon jó kis társaság jött össze mind pályán kívül, mind a pályán belül. Úgy gondolja, hogy elfogadták őt és a többi új társát is.

- Volt egy-két korábbi ismerős is a csapatnál, így nem teljesen idegen helyre kerültem. Szerintem, ahogy haladunk majd előre a bajnokságban, ez az eredményeken is meg fog látszani.

- Hogy látod a VFC helyzetét a kiesés elkerüléséért vívott harcban?

- A tabellát nézve elég szoros a hátsó régió. Jelenleg két ponttal vagyunk lemaradva az utolsó, még bennmaradást jelentő helytől, bár a Ferencváros II. és az egy ponttal mögöttünk tanyázó Honvéd II. is egy mérkőzéssel kevesebb játszott. Ebben a hárompontos rendszerben, ha egy csapat nyer zsinórban három meccset, akkor azért feljebb lehet kapaszkodni - latolgatta az esélyeket a rutinos hátvéd.

- Az elsődleges cél most az, hogy a Veszprém megőrizze NB2-es tagságát, s minél jobb eredményt érjünk el. A következő cél majd úgyis adja magát, de most ez a legfontosabb – zárta az interjút Hegedűs Gyula.

névjegykártya - hegedűs gyula

Születési dátum: 1980.02.25.
Poszt: hátvéd
Magasság: 188 cm
Súly: 80 kg
NB I-es mérkőzés/gól: 135/1
Első NB I-es mérkőzés: 2001.07.28.

 

Korábbi klubjai:
2000 - 2001 Csepel
2001 - 2002 Vasas
2002 - 2003 BKV Előre
2003 - 2004 Balaton FC
2004 - 2007 DVSC
2007 - 2008 Diósgyőri VTK
2008 - 2009 BFC Siófok
2009 - 2011 Szolnok
2011 -         Veszprém FC