Gönczöl remek időt futott

A VEDAC atlétája nem hivatalos országos csúcsot futott, jól szerepeltek a veszprémiek a MASZ nemzetköz versenyen is.

A szombaton, Zalaegerszegen rendezett fedettpályás versenyen két atléta képviselte Veszprémet. Pálfi Brigitta idei első versenyén a cél a formába hozás volt a közelgő országos bajnokság előtt. Gönczöl Máté is az OB-ra készül, viszont már most egy remek idővel büszkélkedhet. Zalaegerszegen ugyanis 7,8 másodpercet futott 60 méter gáton, ami a junior országos csúcsnál jobb eredmény, és csupán azért nem hivatalos országos csúcs, mert a versenyen kézi időmérés volt.

- A pálya más, mint az itthoni ezért fura volt kicsit az elején. Az előfutamot sikerült nyernem 8,3-as időeredménnyel. A döntőben már a pálya nem zavart annyira, próbáltam csak a futásra, a gátakra és a minél jobb eredményre koncentrálni, minden mást kizárni. Sikerült egy viszonylag jó futást összehoznom, bár hagyott némi kivetni valót maga után. 7,8-as időeredménnyel az első helyen értem célba, amely kézi időmérés miatt ugyan nem hivatalos, de korosztályos országos csúcs. Bízom abban, hogy az OB-n gépi időméréssel is sikerül hasonló időt elérnem – mondta a verseny után Gönczöl Máté.


Gönczöl Máté (középen, fekete atlétában)

Kungl József tanítványa a február 26-27-én, Budapesten megrendezésre kerülő magyar bajnokságra készül, ahol szintén 60 méter gáton indul, és ott is szeretne nyerni.

Vasárnap, Budapesten rendezték a rövid hazai fedett idény utolsó előtti felnőtt eseményét, a MASZ Nemzetközit. A verseny érdekessége, hogy az Európa bajnok, fedett VB dobogós, 400 méteren idei ranglistavezető, bolgár Vanja Stambolova megcélozta a világ legjobb eredményét. A szabályoknak megfelelően végig kimért pályán rendezett versenyen, a táv kétharmadában lendületesen futó atlétanő a végére elfáradt, és egy jó eredménnyel, de a rekordtól elmaradva ért célba. (37,50 mp) A másodikként beérkező fiatal VEDAC-os négyszázas, Loránd Lilla helyt állt a különleges körülmények között. (40,84 mp)

A VEDAC futói közül Minczér Albert magabiztosan nyerte a férfi 3000 métert (8:24,01), 800 méteren Kállay Dániel második helyen végzett (1:52,42), Tóth András pedig ötödikként ért célba .(1:57,60) A hölgyek 800 méteres versenyében Kéri Bianka 9. lett 2:17,42-vel.

A súlylökők mezőnyében Páli Viktor 5. lett 15,27 méterrel. A mezőny erejét jelzi, hogy a második helyen végzett sokszoros magyar bajnok, Kürthy Lajos mellett az első négy helyezett között három külföldi versenyző található, köztük a győztes szerb Asmir Kolsinac. (20,12)