A Honvéd ellen indul a tavaszi hadjárat

A Veszprém FC NB2-es labdarúgói számára szombaton kezdődik a bajnokság tavaszi szezonja. Vágó Attilával a Honvéd elleni mérkőzésről beszélgettünk.

A nyári első fordulóban a Honvéd gárdája egygólos győzelmet aratott a Veszprém FC ellen, úgy, hogy a bakonyiak szabályos gólját a játékvezető érvénytelenítette.

- A Budapest Honvéd csapatának gerincét 92-es, 93-as születésű fiatal akadémisták adják. Az első csapattól valószínűleg nem lesz olyan visszajátszó, aki nagy erősséget jelentene a fővárosiaknak, mert az NB1-es gárda vasárnap a Ferencváros ellen lép pályára. Nekünk létfontosság az első mérkőzés, a 22-es keretünkből az eltiltott Boromisza Gáborra és Tatai Józsefre nem számíthatok. Babik András három hetes betegsége után csak a hét elején kezdhetett újra edzeni, nagy valószínűséggel ő még a hétvégén nem léphet pályára. 18 játékossal vágunk neki az első mérkőzésnek, aminek óriási súlya van. Az első bajnokik mindig elég érdekesek abból a szempontból, melyik csapatnak sikerült jobban a felkészülés, melyik hangolódott rá jobban, melyik alkalmazkodik jobban a pályaviszonyokhoz - mondta Vágó Attila, a Veszprém FC új vezetőedzője.

- A csapat ősszel négy győzelmet aratott, úgy gondolom, ahhoz, hogy bennmaradjunk, meg kell dupláznunk a győzelmeink számát, tehát nyolc alkalommal győztesen kell elhagynunk a pályát, és akkor biztos nem kell másra figyelnünk. A nyolc győzelem eléréséhez minden második összecsapásunkat meg kell nyernünk, sőt még többet is, de nehéz dolgunk lesz. Ha a Honvédot meg tudnánk verni, akkor a tabellán mögöttünk maradna, és a következő fordulóban olyan önbizalommal utazhatnánk a Barcshoz, ami akár egy újabb sikerhez vezethetne, így a Barcsot is meg lehetne előzni a tabellán, amennyiben ők kikapnak az első körben Szigetszentmiklóson. Nekünk az a legfontosabb, hogy elmozduljunk a kieső helyről. Bátran ki merem jelenteni, ha ezzel a mostani játékoskerettel indult volna ősszel a Veszprém a bajnokságban, akkor a legjobb nyolcban végzett volna - folytatta Vágó Attila.

- Azt nem tudom, hogy a teher, a stressz, a kiesés súlya pszichésen, mentálisan, hogyan viseli meg a csapatot. A Molnár Zolit, Hegedűst, Hevesi-Tóthot és az Alexet is jól ismerem, hiszen ők az előző két évben is ugyanezt csinálták végig Szolnokon. Az első évben a kiesés ellen harcoltak, a második évben pedig a bajnoki címért. Minden attól függ, hogy ők és az együttes többi játékosa hogyan tudják összhangba hozni, mennyire sikerül felvenniük a ritmust. Ha ez sikerül, nem lesz gond a bennmaradással. Nehéz lesz, de megvalósítható - bizakodott a csapat trénere.

- Kialakult a kezdőcsapatunk, bár az első meccset befolyásolja a két eltiltott is. Úgy érzem, hogy a védekezésünk összeállt, várhatón Kollár Zsolt is a kezdőcsapatban fog helyet kapni. Szerencsére rohamosan fejlődött a sérülése után, végig dolgozta az első naptól a felkészülést. Úgy gondoltam, hogy csak a második-harmadik fordulótól tud majd segíteni, de a két eltiltott miatt is, már az első mérkőzésen a kezdőben fog szerepelni. A biztonságot is figyelembe véve 4-3-3-as játékrendszerben fogunk játszani, ahol a remek rúgótechnikáját is kamatoztatva sokat tud majd segíteni. A pontrúgásaink életveszélyesek, hiszen Alex és Hevesi-Tóth is magas, erős felépítésű játékos, de mellettük ott van még Leitold Tamás és a dinamikus Lang Ádám is. Utóbbi játékos a bajnokságban eddig nem nagyon kapott szerepet, de úgy gondolom megérett arra, hogy saját nevelésű játékosként egy NB2-es csapat kezdőjében szerepeljen. Ha így dolgozik tovább, nagy jövő állhat előtte, nem véletlenül U18-as korosztályos válogatott, jövő héten Finnország ellen is szerepel majd a válogatottban.

- Nagyon bízok a társaságban, nagyon fontos, mindenki érezze azt, hogy szükség van rá, remélem majd az eredményekben is meg fog látszódni. Ahhoz, hogy hitelesek legyünk, pontok kellenek. Ha futnak, csúsznak-másznak a pályán a játékosok, akkor is kikaphatunk, de ha ezt nem teszed meg, akkor biztos kikapsz - zárta a beszélgetést Vágó Attila.

Molnár Zoltán, a csapat középpályása elmondta, hogy a Honvéd csapatának az az előnye, hogy nagyon fiatalok, valamint a vendégjátékosok biztos lelkesek és gyorsan lesznek. - Remélem, hogy a hétvégén minél többen kilátogatnak a Stadionba, hogy szurkoljanak nekünk. Szeretnénk egy győzelemmel megörvendeztetni a kilátogató szurkolókat - mondta Molnár Zoltán.

Alex, a VFC csatára nehéz mérkőzésre számít. - A Honvéd játékosai nagyon fiatalok, minden meccsen bizonyítani szeretnének, hogy később az NB1-es csapatnál is számításba vegyék őket. Nehéz lesz, de győznünk kell, nincs más lehetőség - ecsetelte Alex.

A Veszprém FC Budapest Honvéd II. elleni várható kezdőcsapata: Varga – Grósz, Hegedűs, Lang, Finta – Molnár, Kollár, Garai – Leitold, Hevesi-Tóth, Alex.

Veszprém FC - Budapest Honvéd II. 03.05. szombat 14:30, Városi Stadion