Nem tud hibázni a VESC

A Törökbálint ellen folytatta fantasztikus menetelését a VESC NB1/B-s kosárlabdacsapata. Molnár István tanítványai zsinórban tizenharmadik győzelmüket aratták.

Remekül indult a mérkőzés a Veszprém számára, Szabó Balázs kosarával és Nagy Róbert triplájával 0:5 állt az eredményjelzőn. A második perc végén Lázár Krisztián szépített, majd Nedelcu és Bihari kosaraival fordított a Törökbálint, miközben Bovánovics két távoli kísérlete eredménytelennek bizonyult (7:5). A vendégek azonban megrázták magukat, Jilling, majd Mérész és Szabó is betalált a hazai gyűrűbe, így a negyed derekára ismét megnyugtató volt az előny (7:14). Majd egy bakonyi rövidzárlat következett, melyet a hazaiak Nedelcu és Bihari révén könyörtelenül kihasználtak, és a 8. percre újfent a fővárosiak kerültek lépéselőnybe (18:14). A nézők nem unatkozhattak, változatos küzdelmet láthattak. A játékrész végére a csereként beállt Oltárczy és Kiss Botond is eredményes volt, majd Szabó Balázs villant kétszer, így vendég előnnyel zárult a tíz perc (21:25)

A folytatásban mindkét csapat elsősorban távoli dobásokkal próbálkoztak. A hazaiaktól Hegedűs talált be, míg a VESC-nél Jilling és Bovánovics dobott triplát, miközben Oltárczy három hármasa is kipattant a gyűrűből (14. perc: 24:31). Kiss Botond kosarával, majd Bovánovics újabb távoli dobásával először nőtt tíz pont fölé a különbség (24:36). A hazaiak mestere gyorsan időt is kért, ami úgy tűnt jót tett, Kollár hármasával és Bíró duplájával zárkóztak a törökbálintiak (17. perc: 31:36). Molnár István is rögtön élt a rövid pihenő lehetőségével, Oltárczy révén pedig sikerült a különbséget növelni (31:40). Az utolsó két percre összeszedte magát a hazai gárda, és Bíró Péter kosaraival öt pontos ELITE hátránnyal mehettek hosszabb szünetre a csapatok (40:45).

A második játékrész elején fej-fej mellett haladt a két együttes, a 23. percre Bihari Máté triplájával a Törökbálint két pontra faragta hátrányát (49:51). Ekkor jött azonban a rutin, és Bovánovics kosaraival a VESC ismét ellépni látszott (51:58). A hazaiak továbbra is szívósan küzdöttek, próbáltak tapadni a vendég gárdára, Nedelcu révén ez sikerült is (27. perc: 55:58). Molnár mester folyamatos cserékkel frissítette csapatát, aminek meg is lett az eredménye, Szathmáry Bálint kosaraival a záró periódus előtt közel tíz pontra növelte előnyét a bakonyi gárda (57:66).

Az utolsó felvonásra nagy elszántsággal érkeztek ki a hazaiak a pályára, Bihari és Laczka kosaraival ismét veszélyes közelségbe kerültek a bakonyiakhoz (33. perc: 63:68). Az előző negyedhez hasonlóan menetrendszerűen jött a Bovánovics tripla, így a negyed derekára visszaállt a tíz pontos különbség (63:73). A fővárosiak azonban nem adták fel továbbra sem az összecsapást, Laczka triplájával faragtak a hátrányon, majd a hazai időkérés után Nedelcu és Lázár is betalált, így rég nem látott távolságba kerültek (38. perc: 73:76). Molnár István erre reagálva gyorsan időt kért, igyekezett rendet tenni a játékosok fejében. Oltárczy Máté kosarával, majd Jilling magabiztos büntetőivel eldőlt a mérkőzés, miközben a hazaiak hármasai nem találtak célt (73:83). A VESC játékosai ezzel újabb fontos mérkőzést zártak sikerrel, tizenhárom meccsesre növelve a veretlenségi sorozatot.

elite basket törökbálint - vesc 73:83 (21:25, 19:20, 17:21, 16:17)

Törökbálint: Baross 4, Bihari 24/3, Kollár 5/3, Nedelcu 9, Lázár 12. Cserék: Bíró 7/3, Hegedüs 3/3, Laczka 4/3, Szenteleki 5/3. Vezetőedző: Molnár Tamás

VESC: Szabó B. 19, Mérész 5, Bovánovics 16/12, Jilling 19/6, Nagy R. 4/3. Cserék: Oltárczy 9, Kiss B. 6, Szathmáry B. 5/3. Vezetőedző: Molnár István