Győzelem a Palota ellen

A VESC NB1-es női röplabdásai vesztett állásból fordítva arattak győzelmet a Palota elleni alsóházi rangadón.

A 13-16. helyért zajló rájátszásban az első két együttes összecsapásán lendületesen kezdtek a lányok, de a veszprémiek sorozatos nyitásrontásai, valamint a támadójátékban mutatott bizonytalanságok révén a fővárosiak a negyed közepén 2-3 ponttal elhúztak, és ezt a differenciát a szett végéig tartani tudták (22:25).

A második játszmában hatalmas fordulatott vett a meccs, nem csupán pillanatnyi zavar állította meg a vendégeket a várt teljesítményben, mintha elfelejtették volna, milyen "tétje" is lehet az összecsapásnak.  A Palota szétesett, a VESC tetszés szerint szerezte pontjait, és a nagy lemaradásból sehogy sem tudtak felállni a vendégk, már-már megalázó különbség lett a vége (25:6).

A harmadik szettet összeszedettebben kezdték a vendégek, hátat fordítva az előbbi érthetetlen káosznak. A bakonyiak ütő ereje és hatalmas sánca győzedelmeskedni látszott, de a vendégek lelkes játékuknak, nagy lélekjelenlétüknek köszönhetően irányítani tudták a mérkőzést ebben a szakaszban. Fej-fej mellet harcolt a két csapat, de a 25. pont után a Palota lányainak keze többször is megremegett, így óriási küzdelemben végül 30:28-ra a veszprémiek diadalmaskodtak.

A negyedik szettet a történtek ellenére a szokásos lelkesedéssel kezdték a pestiek, ám érezhető volt, hogy ez a mérkőzés minden erejüket felemészti. A közönség lelkesen buzdította a hazaiakat, akik szép pontokkal hálálták meg a szurkolást, de a vendégek sem maradtak adósak az attraktív játékkal. A szett végén már látható volt a vendégeken a mentális fáradság, így a végén a VESC kerekedett felül, és megnyerte az alsóházi rangadót (25:22).

Veszprémi Egyetemi SC – Palota-Böllhoff 3:1 (–21, 6, 28, 22)
VESC: Tobak, Földesi, Telek, Szelle, Környei, Kovács. Csere: Erdősi (liberó), Molnár. Edző: Oláh János.