OB döntőbe birkózták magukat

Három korosztály több mint 150 versenyzője vett részt a Nyugat-Magyarországi szabadfogású, területi bajnokságon, Dorogon. A CENTRUM SE birkózói diák I-II. és serdülő korcsoportban küzdhettek meg az országos bajnokság indulási jogáért.

A kvalifikációs verseny előtti héten a csapat fele influenzával küszködött, ők épphogy „meggyógyultak” a területi bajnokságra. Az meg sem fordult a fejünkben, hogy a betegségtől legyengült srácokat egy értelmetlen fogyasztással még nehezebb helyzetbe hozzák, így hat főnek egy súlycsoporttal feljebb kellett mérlegelnie. Tovább tetézte a bajt, hogy az indulás előtti napon újabb 3 fő lázasodott be, így egy megtizedelt csapatnak kellett az OB kvalifikáción elindulnia – mondta el Túri Péter vezetőedző.

Ennek ellenére kiválóan szerepeltek birkózóink, hiszen a 15 fős keret, 1 arany, 5 ezüst és 3 bronzérmet, 4 ötödik, és 2 hetedik helyet tudhat magáénak.

Érmesek:

I. helyezett:
Krebsz Martin (69 kg)

II. helyezettek:
Biró Andor (42 kg)
Minyó Bence (46 kg)
Biró Barna (63 kg)
Horváth Benjamin (76 kg)
Hungler Félix (69 kg)

III. helyezettek:
Jákói Márk (50 kg)
Németh Donát (58 kg)
Szukop Marcell (42 kg)

- Optimistán tekintünk a jövőbe, reméljük, hogy hasonlóan nehéz helyzet elé nem állít minket a sors, és egy nyugodtabb felkészülési időszak vár ránk, amelyben végre egészséges versenyzők indulhatnak a bajnoki címért – mondta optimistán az edző.

A CENTRUM SE Birkózó szakosztálya 6 éves kortól várja a sportolni vágyó fiatalokat. Nyílt edzések megtekinthetőek, minden kedden és csütörtökön 17 órától a Kossuth Iskola tornatermében.