Barcson előzhet a Veszprém FC

Vasárnap újabb fontos mérkőzés vár a bakonyi labdarúgókra. Alexék a tabellán egy hellyel előrébb tanyázó barcsiakhoz utaznak.

Ellentétes előjelekkel várhatja a két csapat a vasárnapi mérkőzést, miután a Barcs kiütéses, 5:0 arányú vereséget szenvedett Szigetszentmiklóson, míg a veszprémiek hazai pályán legyőzték a Honvéd második együttesét.

A hazaiak az ősszel igen hullázó teljesítményt mutattak, a bajnokságban az utolsó három összecsapásukon vesztesen hagyták el a pályát, a gólkülönbségük ezeken a mérkőzésen 3:17 (- Budaörs 0:6, Győri ETO II. 3:6, SZTK 0:5). A barcsiaktól a télen több játékos is távozott, de a helyükre meghatározó játékosokat sikerült igazolniuk, többek között Thiago-t Siófokról, az egykori pécsi Fónai Balázst a Kozármislenytől, valamint négy szerb idegenlégióst. A baranyai együttest emellett pénzügyi gondok is sújtják, télen teljesen új vezetőség került a csapat élére, akik a bennmaradást tűzték ki elsődleges céljuknak.

A veszprémiek ezzel szemben remekül kezdték a tavaszi szezont, a kiesési rangadón Alex és Kollár góljaival sikerült legyőzni a Budapest Honvéd második együttesét. Vágó Attila számára az is örömet jelenthet, hogy az első fordulóban eltiltás miatt nem szereplő Tatai és Boromisza vasárnap már pályára léphet a Barcs ellen. Azonban így sem a legerősebb összeállításában küldheti harcba csapatát Vágó mester, mivel Grósz Róbert a Honvéd elleni fegyelmezetlensége miatt kétmeccses eltiltásban részesült.

Ősszel, a második játéknapon Veszprémben találkoztak a csapatok. Finta Péter góljával a VFC szerzett vezetést, azonban Bernardo gyorsan egalizált, majd negyedórával a mérkőzés vége előtt Kordé remekül eltalált lövésével a barcsiak vitték el a három pontot. Amennyiben vasárnap Tataiéknak sikerül két vállra fektetniük a hazaiakat, akkor a két csapat helyet cserél a tabellán.

Március 13. vasárnap 14:30 Barcsi SC – Veszprém FC