Méltó módon ünnepeltek

A veszprémi judo 40. évfordulóját ünnepelték a klub névadójának emlékére rendezett versenyen városunk jodokái.

A 40 éves jubileumi év keretében az év első regionális rangsorversenyét és IV. Domonkos László Emlékversenyét rendezte meg a Veszprémi Judo SE 2011. március 13-án, Veszprémben a Vetési Albert Gimnázium sportcsarnokában.

A remek helyszín, a jó szervezés, a kellemes tavaszi napsütés, a 37 csapat és 289 nevező garanciát jelentett a jó versenyhez. A megnyitón Halmay György László Veszprém város Oktatási és Sportbizottságának elnöke elismerően szólt a klub munkájáról, eredményeiről.


Halmay György

- A judo a technika, a taktika mellett olyan emberi tulajdonságokat hordoz, amire a mai világban óriási szükségünk van. A veszprémi judonak eredményes múltja, jelene van, és ahogy látom, jövőbeni perspektívái is. Sportszerű, sérülésmentes és eredményes versenyzést kívánok – mondta megnyitó beszédében Halmay György.

A sportegyesület vezetői köszöntötték a klub névadójának, Domonkos Lászlónak a lányát és családját, Nagy Györgyöt a Magyar Judoszövetség főtitkárát, Fazakas Tamást a megyei szövetség elnökét, Károlyi Gábort és Takács Attilát az egyesület edzőit valamint két sportembert, akik már ezer szállal kötődnek a klubhoz, Braun Ákos világ- és Európa-bajnok valamint Ungvári Miklóst, háromszoros világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnokot, magyar bajnokot, olimpikont. A két kiváló sportember az első hívó szóra igent mondtak, és azóta segítik a sportág népszerűsítését, és jelenlétükkel igazi példaképek a jövő bajnokainak.


Ungvári Miklós és Braun Ákos (jobbról a 3. és a 2.)

A megyei szövetség elnökének felszólítására egyperces, néma tisztelettel adóztak a megjelentek a judo őshazájában, Japánban történt katasztrófa áldozatainak emlékére.


Fazekas Tamás

A rendező, Veszprémi Judo SE versenyzői jól szerepeltek hazai környezetben, 12 elsőséget gyűjtöttek be. Magabiztos teljesítményt nyújtott a MOL Tehetségtámogató Programjának tagja, Windischmann Bence is, aki minden ellenfelét iponnal győzte le. (További eredmények és képgaléria a cikk végén találhatók.)

- Köszönetet szeretnénk mondani támogatóiknak a Vetési gimnáziumnak, vendégeinknek, edzőknek, a csapatoknak és természetesen a szülői munkaközösségnek, hogy újra egy csodálatos sportünnepet varázsolhatunk Veszprémben. Külön köszönet Erdélyi barátainknak a Csíkszeredai Judo Klubnak, hogy megtiszteltek minket jelenlétükkel- mondta Windischmann Ferenc a klub ügyvezetője.

galeria_68 

IV. Domonkos László Emlékverseny

A veszprémi klub eredményei

I. helyezettek:
Kerekes Márton, Csuta Krisztián, Lennert Vilmos, Schreyer Viktor, Gazda Patrik, Lőrincze Ditta, Szabó Dénes, Ágoston Áron, Ágoston Réka, Windischmann Bence, Tóth János, Horváth Dorottya

II. helyezettek:
Kerekes János, Kékesi Szabolcs, Fülöp Bence, Windischmann Bence (ifjúsági korcsoport)

III. helyezettek:
Csizmadia Zsófia, Fodor István, Póta Dániel, Kiss Csongor, Németh Márk, Hergovics Soma,Orbán Sámuel, Répási Áron, Csuta Áron, Ender Tamás, Horváth Levente, Kőmíves Norbert

IV helyezett:
Hajdu Balázs

V. helyezett:
John Dávid, Bakay Bálint, Zámbor András,

A balatonfüredi klub eredményei

I. helyezettek:
Bartus Brigitta, Györe Attila, Nagy Rácz Kornél, Bartus Melinda, Bartus Gergő

Az ajkai FTDJC eredményei

I. helyezettek:
Kis Csongor, Dáni Daniella, Vajda Róbert, Tobak Rebeka,
II. helyezettek:
Bardon Bence, Ignácz Renáta, Szabó Daniella,
III. helyezettek:
Ignácz Rajmund, Pósa Dénes, Nagy Bence, Bakos Dávid,

A Vincze Judo SE Zirc eredményei

I. helyezettek:
Árpási Botond, Tóth Bálint,
II. helyezettek:
Vajda Bendegúz, Vajda Győző,
III. helyezettek:
Gartner Norbert, Piedl Márk, Szili Martin, Kovács Kristóf,
V. helyezett:
Piedl Erik

Dózsa József Judo SE Pápa eredményei

I. helyezettek:
Kovács Gergő, Sütő Ágnes,
II. helyezettek:
Sándor Máté,
III. helyezettek:
Strommer Mátyás,
IV. helyezettek:
Szabó Renátó, Ganzler Benjamin,

A Bakony Judo Klub Pápa eredményei

I. helyezett:
Joó Ákos
III. helyezett:
Mezei Ádám
IV. helyezett:
Lamon Richárd
V. helyezett:
Vida Máté

A nemesvámosi Vadhajtás eredményei:

I. helyezett:
Havelda Ádám,
II. helyezett:
Takács Regő
III. helyezett:
Patkó Botond

A Felsőörs Judo eredményei:

III. helyezett:
Tomkó Krisztián

Képgaléria