A Kecskemét jutott a legjobb négybe

A papírformának megfelelően a VRC otthonában is nyerni tudott a Kecskemét, és bejutott a rájátszás legjobb négy csapata közé.

A kecskeméti helytállás után várható volt, hogy komoly megméretés elé néz az alföldi csapat Veszprémben, de a bakonyiak által titkon remélt meglepetés elmaradt. Ezért nagyon sokat tettek a látogatók, akik az első meccsen mutatottnál sokkal agresszívabb támadójátékkal lepték meg ellenfelüket. A dunántúliak nyitásfogadása ugyanakkor sebezhető volt. Az első játszmában a második technikai szünetig együtt haladt a két együttes (14:16), úgy tűnt, izgalmas hajrá következik, de elsősorban Somodi István és Rapi Róbert nyitásai szertefoszlatták a veszprémi reményeket (0:1).

A második etap hasonlított az elsőre. Bár hamar ellépett a Kecskemét (4:8), a bakonyi csapat rendezte sorait, és Cziczó Gábor, valamint Németh Ervin egyre javuló blokkja és támadójátéka jóvoltából felzárkózott (16:18). A szett második részében megint a vendégek domináltak, és tulajdonképpen simán lezárták a szakaszt (0:2).

A harmadik szettben is jól indultak a látogatók (4:8), és a nagyon lelkes, de egyre bizonytalanabb, sok hibával játszó Veszprém nem tudta megakadályozni a kecskemétiek sikerét (0:3). Magabiztos, jó játékkal nyert, így lezárta a párharcot, és bejutott a legjobb négy közé a tavalyi ezüstérmes.

Mérkőzéstükör

Karagics Mátyás, a Kecskemét edzője: – A hazai mérkőzés után levontuk a tanulságokat, és ennek megfelelő szellemben léptünk pályára. A veszprémiek bizonytalanul fogadták a szervákat, így a vártnál könnyebb dolgunk volt. Örülünk, hogy két mérkőzés alapján sikerült bejutnunk a legjobb négy közé.

Nyári Sándor, a Veszprém edzője: – Aki nem látta a kecskeméti mérkőzést, az nem tudja, hogy miért reménykedtem. Ott jól fogadtuk a szervákat, a blokkjaink is jobbak voltak, ma nyitásfogadásban sokkal gyengébbek voltunk. A jobbik csapat megérdemelten jutott a legjobb négy közé. A nehéz helyzetekből kivágtuk magunkat férfiasan, a bugyuta labdák továbbra is a legnagyobb ellenfeleink. 

Company Nyelviskola-Veszprémi RC – Kalo-Méh-Kecskeméti SE 0:3 (–18, –18, –16)

Veszprém, 100 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó P., Vári.

Veszprém: Dolgos, NÉMETH E., CZICZÓ, Tóth T., Czintula M., Horváth Sz. Csere: Horváth Á. (liberó), Németh Z., Puspán. Edző: Nyári Sándor

Kecskemét: TÓTH I G., Farkas P., DORCSÁK, Rapi, SOMODI, Csala. Csere: SZABÓ T. (liberó), Tóth II G. Edző: Karagics Mátyás

7

Képgaléria