Megharcoltak a thai-boxosok Győrben

Négy veszprémi versenyző utazott el a Rába partjára, Kaufmann Péter a 67kg-os súlycsoportban megnyerte a négyes tornát.

Március 19-én Győrben rendezték meg a Fight Night Thai-box gálasorozat második állomását. A versenysorozatból még két állomás van hátra, a Budapesten rendezett tornák győztesei közül kerül ki Magyarország legjobb Fight Night harcosa.

Kaufmann Péter 67 kg-ban lépett szorítóba, az első ellenfele Képes Krisztián, az Egom Kempo SE versenyzője volt, akit 3x2 perces csatában, többszöri rászámolás után 3-0-ás pontozással vert. A másik ágon Erdős Attila (Czegléd) és Sipos Ádám (Miskolc) párharcából utóbbi került ki győztesen. A döntőben Kaufmann Péter és Sipos Ádám 3x3 perces összecsapásán nagy tudású, tapasztalt versenyzőket láthattak a nézők. Péter az elsőtől az utolsó menetig irányító szerepet töltött be, és ez meg is hozta neki a jól megérdemelt tornagyőzelmet.

Gálamérkőzés keretében, 71kg-ban Kandikó Zoltán (Veszprém) és Fábián Dávid (FSE) csapott össze, 3x2 percre tervezett mérkőzésen. Sajnos Zoltán a nála sokkal magasabb ellenfelétől egy térdrúgást kapott fejre, amitől felrepedt szemöldöke, így edzője, Körmendi Ferenc a sérülés miatt jobbnak látta befejezni a mérkőzést.

A veszprémi Szilágyi Arnold 63,5 kg-ban mérte össze az erejét a Unicentral Győr harcosával, Grónai Sándorral. A 3x2perces mérkőzés nagyon szoros volt, de a győri versenyző kihasználta a hazai pálya előnyét, így Arnold egy hajszál lemaradt a győzelemről.

A záró mérkőzésen Koncsek Viktor (Veszprémi Thai-box SE) lépett a kötelek közé egy győri versenyző ellen. A felkészülésre meglehetősen kevés ideje volt, mivel egy héttel korábban tudta meg, hogy szerepelni fog a gálán. Viktor ellenfele nagy rutinja mellett 5 kilóval nehezebb is volt, és előnyét kihasználva nyerni tudott.

- Nagyon meg voltam elégedve a fiúk teljesítményével, büszke vagyok rájuk – mondta a verseny után Körmendi Ferenc, edző.
 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook