Nem sikerült a bravúr

Az NB2 Nyugati csoportjában a büntetőt is hibázó Veszprém FC egygólos vereséget szenvedett a Szigetszentmiklós otthonában.

Két szigetszentmiklósi helyzettel indul a mérkőzés, az elsőnél a veszprémi kapus, majd a másodiknál a védők tisztáztak a tizenhatoson belül. A 10. percben Bonifert iramodott meg a jobb szélen, beadása jó ütemben érkezett a védők mögé kerülő Somorjaihoz, aki ügyesen fejelt a hosszúsarok felé, de a labda pár centivel elkerülte a kaput. A 20. perc hozta meg az első veszprémi lehetőséget. Egy szöglet során fejmagasságban érkezett középre a labda, melyet Tarczy kiöklözött, de a tizenhatoshoz érkező labdát a bakonyiak csatára egyből kapura lőtte, melyet ismét a hazai kapusnak kellett hárítania. Egy perc múlva Alex kapott egy hosszú labdát, aki épphogy beérte a labdát, majd a védők szorításában kapásból lőtt kapura, ami a jobb kapufa mellé szállt.

A 25. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes. Tarczytól indult a támadás, akinek kidobását követően három SZTK játékos iramodott meg. Majoros vette át a labdát és szépen ugratta ki a védők között Feketét, aki a kapussal szemben állva a bal sarokba helyezett (1-0). A gól után majdnem egyenlített Vágó Attila csapata. Egy szögletet követően Alex fejelhetett, de erős fejesét Tarczynak sikerült még kiszednie a léc alól. A 35. percben Béres 25 méterről észrevette, hogy kissé kint áll Varga, majd egyből lőtt. Erős lökete a felső kapufa felett hagyta el a játékteret. Az utolsó tíz percben óriási mezőnymunkát láthattak a nézők, egy hatalmas hazai helyzettel. A 42. percben Somorjai egy kiugratást követően került 100%-os helyzetbe, de az elvetődő Varga Tamás lábában elakadt a jobbra helyezett labda, így egygólos hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészt nagy elánnal kezdték a hazaiak, előbb a veszprémi védőknek kellett tisztázniuk, majd Somorjai lövése a felső lécen csattant. Az 51. percben Tarczy mentette meg góltól a hazaiakat. Egy jobboldali beadásra Pálfi érkezett, aki négy méterről tisztán fejelhetett, de miklósi hálóőr hatalmas bravúrral védett. Ami az egyik oldalon nem sikerült, az a másikon igen. Egy SZTK akció nyomán Varga jött ki kapujából a tizenhatos jobb oldalához, de Bonifert egy csellel becsapta, majd visszagurított Béreshez, aki éles szögből az üres kapu bal oldalába lőtt (2-0). A következő percek a küzdelemről szóltak, a veszprémiek próbáltak kezdeményezni, azonban nagyobb lehetőség nem alakult ki.

A 77. percben büntetőhöz jutott a Veszprém FC! A tizenhatoson belül Csák kezére pattant a labda, a bíró sárgát mutatott fel a vétkesnek, majd a 11-es pontra mutatott. Alex állt a labda mögé, de lövését Tarczy jobbra vetődve hárította. A 80. percben azonban már sikerült a szépítés Szöllőskei révén, aki a tizenhatoson belül történt kavarodásban becsúszva érkezett egy beadásra, labdája Tarczy mellett pattant a kapuba (2-1). A végjátékban már nem adódott nagyobb helyzet egyik csapat előtt sem, így sajnos a bakonyiak fontos pontot/pontokat hagytak az SZTK otthonában.

A mérkőzés videós összefoglalóját az SZTK oldalán tekinthetik meg az érdeklődők.

Várhidi Péter: - Az első félidőben kihagytuk a ziccereinket, így a második játékrész izgalmasra sikeredett. Ezek az apró győzelmek erősítik a csapategységet.
Vágó Attila: - Hiába mondom, hogy a döntetlen igazságosabb lett volna, mert amelyik csapat nem rúgja be a tizenegyest és sorozatban hagyja ki a ziccereit, az nem érdemli meg a pontot.

SZTK-Erima - Veszprém FC 2:1 (1:0)

Szigetszentmiklós, 350 néző.
Vezette: Berke Balázs (Punyi Gyula, Szilágyi Norbert)

SZTK-ERIMA: Tarczy - Csák, Király, Szamosi, Sallai - Pintér, Somorjai, Bonifert,Fekete - Béres, Majoros. Vezetőedző: Várhidi Péter

Veszprém FC: Varga - Fehér, Pálfi, Lang, Finta - Grósz, Molnár, Tatai, Zsömlye - Czvetkó, De Paula. Vezetőedző: Vágó Attila

Cserék: Béres helyett Csurka a 65. percben, Csurka helyett Csepregi a 77. percben, Majoros helyett Ribi a 85. percben, illetve Fehér és Czvetkó helyett Szöllőskei és Boromisza az 59. percben, Zsömlye helyett Babik a 71. percben.

Gólszerzők: Fekete 25. perc, Béres 55. perc, illetve Szöllőskei a 80. perc.

Sárga lapok: Csák, Király, Fekete, illetve Lang, Grósz.

További eredmények:
Budaörs–Ajka 1–0
Baja–BKV Előre 2–1
Kaposvölgye-Gyirmót 0–2
Győri ETO FC II–Tatabánya 1–0