Nem bántak egymással kesztyűs kézzel

Első alkalommal rendeztek kempoversenyt Veszprémben, ahol a pusztakezes küzdelmeket kísérte a legnagyobb érdeklődés.

Március 26-án, szombaton, a Vetési Albert Gimnáziumban rendezték városunk első kempoversenyét, Zen Bu Kan Kempo Veszprém Kupa néven. A négy kategóriában összesen 114 induló versenyzett a nagyon jó hangulatú, fegyelmezett versenyen.

A földharc és a két kesztyűs kategória (B viadal, A viadal) mellett a legkeményebb csatákat a pusztakezes küzdelemben láthatták a kilátogató nézők. A versenyt MMA küzdelmek egészítették ki.

A versenyen 5 veszprémi sportoló is indult. Varga Viktor az A viadal + 100 kg-os kategóriájában ezüstérmet szerzett, míg Zlati Gergely bronzérmes lett a B viadal 70-80 kg-os kategóriában.


A veszprémi csapat

A veszprémi kempoedzések a Táncsics Mihály Szakközépiskola és Kollégium sportcsarnokában zajlanak keddenként és péntekenként. 17:00-18:30-ig gyerekedzések (6-14 éves korig), 18:30-20:00-ig ifi és felnőtt edzések vannak, Gáncs Ferenc, 3. danos mester, többszörös magyar bajnok irányítása mellett.

A kempoban megtalálhatók a karate, a boksz, a thai-boksz, a birkózás, a judo, és a jitsu technikái is. A kempo egyes versenyszabályai nagyon hasonlítanak a napjainkban rendkívül népszerű MMA és ketrecharc versenyszabályaihoz. Álló- és földharcot is vívnak a felek, számtalan ütő- és rúgótechnika színesíti a küzdelmet.

galeria_74

Képgaléria