Szombaton kezdik a szezont a Futótüzek

Kemény csatára készül a VESC Wildfires a Jászberény Wolverines ellen, az eredetileg tervezett vasárnap helyett szombaton.

Néhány mérkőzést már lejátszottak a Divízió I-es amerikai foci bajnokságban, de a veszprémiek április 2-án, szombaton lépnek először pályára. A tavaly megszokott helyszín, a Schönherz pálya még nem alkalmas a játékra, ezért Gyulafirátóton rendezik a szezonnyitót, az eredetileg kiírt vasárnapi időpont helyett szombaton 15:00 órától.

Az ellenfél a Jászberény Wolverines. A Rozsomákoknak nincsenek jó emlékei tavalyról, hiszen egy 28-6-os vereségbe szaladtak bele Veszprémben. A rendkívül kiegyensúlyozott bajnokságban a legjobb néhány csapat kivételével nyitottak a mérkőzések, bármi előfordulhat. A veszprémiek sem veszik félvállról a találkozót, mindenképpen győzelemmel akarják kezdeni a szezont.

A tél folyamán szervezeti átalakuláson is átment a csapat. A szezont még a VESC szakosztályaként kezdi meg a Wildfires, de folyamatban van az önálló egyesület bejegyzése, így hamarosan teljesen saját lábra állnak a srácok.

Győzelemmel kell bemutatkoznunk

- Jelenleg hiánypótlás alatt áll a bírósági beadványunk, néhány apró módosítást kell elvégeznünk az alapszabályon. A szombati mérkőzésen a Jászberény a tavaly elszenvedett vereség miatt törleszteni akar. Ők már játszottak idén egy mérkőzést, kikaptak a Zalaegerszegen, de hozzá kell tenni, hogy szélsőséges időjárási viszonyok mellett, komoly szélben és felázott, mély pályán. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne győzelemmel mutatkozzunk be. Az idei szezonban a rájátszásba kerülés a célunk, az alapszakaszban 4-2-es győzelem-vereség mérleggel elégedett lennék – mondta Kurucz Csaba, a Wildfires játékos-edzője.

További információ a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy az új helyszínen, a gyulafirátóti sportpályán a belépés ingyenes lesz, valamint büfével és jó hangulattal várják a Futótüzek a szurkolókat.

VESC Wildfires – Jászberény Wolverines 04.02. (szombat) 15:00, Gyulafirátót