Két meccs alatt el akarják dönteni

Vasárnap kezdi meg a MAFC elleni, két győzelemig tartó párharcot a Company Nyelviskola VRC férfi röplabdacsapata.

Az alapszakaszban elért helyezések alapján a MAFC otthonában kezdenek a veszprémi srácok, majd kedden hazai pályán következik a visszavágó, egy-egy győzelem esetén pedig újra a MAFC játszhat hazai pályán. A veszprémiek nem is gondolnak a harmadik mérkőzés lehetőségére, az első két találkozót meg akarják nyerni. A párharc tétje az, hogy a VRC versenyben maradjon az 5-6. helyért, ahol a Dág-Csepel duó győztese vár Nyári Sándor tanítványaira.

Jó hír a csapat háza tájáról, hogy az önkormányzat megemelte a 2011. évi támogatást, és rendeződtek az utánpótlás körüli átmeneti problémák is. 

Érezzük a felelősséget

- Pozitívumként értékelem, hogy a csapat gerince nagyon jó hozzáállással dolgozik, ilyenkor jó edzést tartani. Egyetlen negatívum, hogy 1-2 kulcsemberünknél még mindig vannak edzéslátogatási problémák, a játékosok 70 százaléka akarja a sikert, néhány játékos viszont úgy érzem, hogy nemcsak az elfoglaltságai, hanem érdektelenség miatt sem jár edzésre. A centereink hiányát érzem meg elsősorban, de az adottságunk és a létszámunk megvan ahhoz, hogy legyőzzük a MAFC-ot. A csapat a centerproblémáink ellenére lendületben van, a szélsőkkel rendben vagyunk, bár néhány hiányzó ezeken a posztokon is van. Az önkormányzatot minden köszönet megilleti, mert megerősítették a költségvetésünket, így tervezhetjük a csapat jövőjét. Megnyugtató számomra az is, hogy a vélt viharok elcsendesedtek az utánpótlásunk körül. Teljes létszámban vagyunk az edzéseken, a srácok bebizonyították, hogy szeretik a röplabdát és a csapatot. Visszatérve a MAFC elleni mérkőzésre: Az akaraterő perdöntő lesz, a védekezésünkkel centerposzton lehet gond, fizikálisan nincsenek problémáink, sérültünk sincs, célunk, hogy megmutassuk a tudásunk valós szintjét. Érezzük a felelősséget, tudjuk, hogy az első meccset kell ellopni a MAFC-tól – mondta Nyári Sándor, a VRC mestere.

MAFC-BME-MAPEI – Company Nyelviskola VRC 04.03. (vasárnap) 17:00, Budapest
Company Nyelviskola VRC - MAFC-BME-MAPEI 04.06. (szerda) 19:00, Lovassy László Gimnázium