Sikeres taekwon-do dan vizsgát tettek

Március utolsó hétvégéjén rendezték meg az országos taekwon-do mestervizsgákat. A két napos eseményen öt Veszprém megyei vizsgázó adott számot elméleti és gyakorlati képzettségéről.

A szigorú számonkérés része volt a formagyakorlatok hibátlan bemutatása, az elméleti tudás ismertetése, a tradicionális küzdelem (egy, vagy két ellenfél ellen előre megkoreografált technikai bemutató), az önvédelem, a non-stop küzdelem (pihent ellenfelek ellen), valamint az erő- és a speciáltechnikai törések bemutatása.

A kemény megmérettetésen mindenki sikeresen szerepelt, és az alábbi övfokozatokra tett vizsgát:

Draskovics István a herendiek fiatal tehetsége ifiként már számos verseny eredménnyel büszkélkedhet; I. danra vizsgázott sikerrel. Felkészítő edzői: Pátkai Zoltán és Pátkai Miklós.

Meilinger László (Smica), a Veszprémi Taekwon-do SE. alapító tagjai között van. 51 éves kora ellenére fiatalokat megszégyenítő teljesítménnyel szerepelt, így érdemelve ki a III. dan fokozatot. Az egyetemisták edzőjeként is tevékenykedő mester városunk taekwon-do klubéletének szervezésében is évek óta oroszlánrészt vállal.

Mucsy Petra szintén III. dan övfokozatra vizsgázott sikeresen. A kiemelkedő sporttehetség formagyakorlat- küzdelem- és töréstechnikai versenyszámokban is kiváló hazai és nemzetközi eredményekkel büszkélkedhet; Világ- és Európa Bajnokságokon már 8 alkalommal állt dobogón.

Sisak Zsófia is magabiztosan szerezte meg a III. dan mesterfokozatot. A több fajta harcművészeti stílusban is szép hazai- és nemzetközi eredményekkel rendelkező hölgy évek óta részt vesz a veszprémi taekwon-dos klubélet működtetésében is.


Draskovics István (Herend), Mucsy Petra (Veszprém), Sisak Zsófia (Veszprém),
Sebestyén Pál edző (Veszprém), Enyingi László (Pétfürdő), Meilinger László (Veszprém)

Városunk sportolói Somlai János és Sebestyén Pál edzők irányítása alatt készültek.
Harmath László alapító nagymester a hazaiak teljesítményét külön kiemelte - ami nagy elismerésnek számít.

Enyingi László megyénkből harmadikként érdemelte ki a nagy tiszteletre méltó V. dan övfokozatot. Eddigi pályafutása alatt számos versenyen - köztük Európa Bajnokságokon - szerzett dobogós helyezéseket, 1998-tól a Pétfürdői Taekwon-do Klub vezető edzőjeként tevékenykedik. Az ő tanítványai révén már Várpalotán és Inotán is van taekwon-do edzés.
A vizsgát egy közel fél éven át tartó felkészülési időszak előzte meg, de a résztvevők elmondták, hogy ez a készülés tulajdonképpen már azóta tart, amióta gyakorolják a taekwon-dot. Megköszönték a segítséget edzőinknek, társainknak és tanítványaiknak, valamint a lelkes szurkolóknak, akik elkísérték őket a vizsgára.

A Magyar ITF Taekwon-do Szövetség 2012-ben ünnepli megalapításának 35. évfordulóját, és információink szerint jövőre is szép számú Veszprém megyei vizsgázóra számíthatunk.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook