A Gorillák sem voltak jó vendégek

Wildfires – Gorillaz 2:16 (0:0, 0:13, 0:3, 2:0)

A Jászberény után a Dunaújváros is elvitte a bajnoki pontokat a VESC Wilfires otthonából, jövő héten a Titans ellen javíthat a veszprémi csapat.

A VESC Wildfires a múlt heti, Jászberény Wolverines elleni vereséget követően fogadta Gyulafirátóton a Dunaújváros Gorillaz együttesét, aki még nehezebb ellenfélnek ígérkezett. Az első negyedben mindkét csapat számára a rendkívül erős, és váltakozó irányú szél jelentette a legnagyobb problémát. A Futótüzek és a Gorillák is inkább védekezésben jeleskedtek, amit bizonyít az is, hogy egyik csapat sem tudott pontot szerezni. A vendégeknek volt néhány sikeres 6-8 yardos futások, de komoly esélyük nekik sem volt a pontszerzésre. Jól dolgozott a Szabó Péter, Mészáros János, Tóth Péter fémjelezte veszprémi defense. (0:0)

A második negyed meghozta az első pontokat, sajnos, nem a veszprémi oldalon. A Gorillák támadásbeli mezőnyfölénye beérett, többször eljutottak már a red zoneba, most pedig Schwarz Ferenc középső futásával megszerezték a vezetést. (0:6) A touch downt követő jutalomrúgást Baranyai János értékesítette. (0:7) A hátrány tudatában igyekezett a gorillák célterülete felé közeledni a Wildfires, Széll Márton párszor meg is indult, de a vendég védők időben lefülelték a veszprémi támadásokat. Az utolsó percben jött az újabb hidegzuhany, a hazaiak már fél lábbal a két félidő közti szünetben jártak, Gallai Dávid viszont gondolt egyet, és egy mértani pontosságú hosszú passzal indította Rácz Balázst, aki meg sem állt a célterületig. A jutalomrúgást blokkolták a veszprémi védők, de így is komoly hátrányba kerültek a szünetig. (0:13)


További képek hamarosan.

A harmadik negyed az elsőhöz hasonlóan, küzdelmes, de kevés eredményes támadást hozott. Sajnálatos módon egy komoly sérülés jelentette a legnagyobb izgalmat a játékrészben, az egyik dunaújvárosi játékos, Vorholt Viktor hosszú percekig mozdulatlanul feküdt a földön, majd a mentőnek kellett korházba szállítania, valószínűleg sípcsont törés miatt. A negyed második felében is a inkább a védekezés dominált, de a térfélcsere előtt tovább tudta növelni előnyét a Gorillaz, Baranyai János a nagy szél ellenére egy mezőnygólt (field goal) szerzett. (0:16)

Az utolsó negyedben a győzelem megszerzése már hatalmas bravúr lett volna a veszprémiek számára, de a pontszerzés és a szoros eredmény elérése még mindenképpen elérhető volt. A passzok továbbra is pontatlanok voltak, néhány jó futás azonban már jellemezte a hazai támadásokat, és védekezésben továbbra is jól teljesítettek Futótüzek. A remek védőmunka hozta meg az első pontokat, annyira visszaszorította a dunaújvárosi offenset a hazai defense, hogy a saját célterületen állt meg a támadása a Gorillaznak, vagyis safetyvel szerzett két pontot a Wildfires. (2:16) A hajrában is a pontszerzésre törekedett a hazai együttes, kétszer is interceptionnel labdát szerzett, de nem sikerült first downt elérni, így első alkalommal puntra kényszerült a csapat, másodszor pedig a vendégek visszaszerezték a labdát, ami egyben a mérkőzés végét jelentette.

A nemzetközi kupában is induló Dunaújváros ellen helytállt a veszprémi csapat, a védelem különösen dicsérendő, hiszen az egész mérkőzésen csupán két TD-t tudott szeretni a Gorillaz. Jövő héten a Budapest Titans otthonában vendégszerepel a Wildfires, óriási csatára van kilátás, a veszprémiek mindenképpen győzni szeretnének.

VESC Wildfires – Dunaújváros Gorillaz 2:16 (0:0, 0:13, 0:3, 2:0)

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook