Döntetlen a Szolnok ellen

Megosztoztak a pontokon a Gyíkok és a Kannibálok a Floorball OBI/B rájátszásában rendezett vasárnapi, veszprémi mérkőzésen.

Volt miért törlesztenie a VESC csapatának a Szolnok ellen, hiszen a 2010/11-es bajnoki idény két legsúlyosabb vereségét (8-12, 3-7), a kannibálok ellen szenvedték el a veszprémiek. Ennek következtében az ellenfél be is árazta a bakonyiakat a "könnyű győzelem" kategóriába, ezt a tényt azonban ezúttal is - akárcsak a Rudas ellen - sikerült saját fegyverként hasznosítani.

Az év elején még masszív védekezésre építve sikerült 4-4 es döntetlent elérni a második liga legjobb csapata ellen, az utóbbi mérkőzéseken azonban egyértelműen bebizonyosodott, hogy a bátortalan, védekező, passzív játék csak a lassú, de biztos elvérzéshez elég. Ennek megfelelően vetették magukat ellenfelüknek a veszprémiek, akiknek láthatóan nem ízlett hogy ezúttal nem szövögethetik olyan nyugodtan jól begyakorolt támadásaikat. A vendégeknek ennek ellenére a 4. percben sikerült megszerezni a vezetést: Kollár félpálya közeléből eleresztett, nem túl erős, de csavarodó lövése tréfálta meg Kanczler kapust (0-1).

A hatodik percben egy megzavarodott szolnoki védő sietett a gyíkok segítségére, egy gyors hazai ellentámadásnál érkező beadást ugyanis fonákkal "izomból" a saját kapujába továbbított (1-1). A ritkán látható nagy öngól után méginkább bizonyossá vált, hogy a bátraké a szerencse, hiszen a szolnoki védőket fél perc múlva sikerült a folyamatos hajkurászással ismét hibára kényszeríteni. Az eladott labda a kapu előtt pattogott, végül Cseh pöckölte a bizonytalankodó kapus elől a hálóba (2-1). Fortuna azonban nem pártolt el teljesen az ellenféltől sem, a 11. percben egy kapu előtti szituációnál a szolnoki Bagdi elé került a lábak között flippergolyóként pattogó játékszer, ő pedig kihasználta a lehetőséget (2-2). A harmad hátralevő részében tovább folytatódott a nagyiramú küzdelem, mindkét oldalon több helyzettel, önfeláldozó blokkokkal.

A második játékrész első percében 3 a 2 ellen vezethették a labdát a hazaiak a szolnoki védelemre. Török passz helyett lövésre szánta el magát, de lövése "besült". A labda viszont szerencsésen nála maradt, így második megfontolásra már inkább a jobb oldalon helyezkedő Tölgyesihez passzolt, aki kapásból kilőtte a hosszú alsó sarkot (3-2). A mérkőzés 26. percében Kiss Z. került a büntetőpadra a VESC részéről, de sikerült kivédekezni a szolnoki rohamokat. Ezután azonban képtelenek volt visszajönni a ritmusba a letámadást egyre jobban hanyagoló, fáradni látszó bakonyiak, mert a tiszaparti fölény kezdett nyomasztóvá válni egyenlő létszámnál is. A vendégek jópár kimaradt lehetőséget jegyezhettek, a 34. percben aztán végül egy pillanatra mégis megszánta őket Fortuna, amikor egy blokkoló ütőn lelassult labda - a hosszú felső irányába mozduló kapust becsapva - a veszprémi kapu rövid alsó sarkába gurult (3-3). Még három szolnoki perc következett, aztán Cseh éles szögből lőtt bombagólja a 37. percben egycsapásra visszahozta a hazaiak fogyatkozó harci kedvét (4-3).

Az utolsó játékrészben szerencsére sikerült elkerülni a második harmad közepére jellemző "kilátástalanul beszorult" állapotokat, és bár a jó játékkal adósak maradtak a veszprémiek, legalább az egyre kétségbeesettebben rohamozó ellenfél játékát is sikerült szétzilálni. Kis Szilveszter a 49. percben közelről váltotta gólra Cseh pontos beadását, ami után a hazai győzelem is elérhető közelségbe került (5-3), de amikor már kezdett úgy tűnni, hogy az égiek jóvoltából a Szolnok itt ma nem szerezhet több gólt, az 52. percben Kollár váratlan távoli lapos lövése besurrant a hazai kapuba (5-4). Még ugyanebben a percben kiállításra került egy vendég játékos, de egy eladott labda után már képtelenek voltak felállni, így az emberelőny sajnos értelmetlen rohangálással telt el. Ami még rosszabb: a kiegészülő és labdát szerző szolnoki csapat azonnal 2 az 1 elleni kontratámadást indított, aminek végén a középen jól érkező Falusi szép gólt lőtt a léc alá (5-5). Pokoli öt perc várt még a veszprémiekre a mindkét pontra éhes kannibálok ellen, de a védelem jól működött, sőt az utolsó percben még a győzelem megszerzésére is lett volna esély, Tölgyesi közeli lövését védte a tisza-parti hálóőr.

VESC Lizards - Szolnok Cannibals 5-5 (2-2, 2-1, 1-2)

Veszprém: KANCZLER (kapus), – Cseh (2+1), Kis Sz. (1+0), Kiss Z., Knór (C), Kolossváry, Kuti, Németh, Szabó (0+1), Tölgyesi (1+0), Tóth, Török (0+1)