Kíméletlenek voltak a Titánok

Titans – Wildfires 45-0

A Budapest Titans mind a négy negyedet megnyerve, hat TD-t szerezve gázolt át a több kulcsemberét nélkülöző VESC Wildfires csapatán.

Első győzelmükre készültek a Futótüzek a Titánok otthonában, de a fővárosiak is javítani akartak a mutatójukon, és keresztülhúzták a veszprémiek számításait. Vendég szempontból nem volt jó előjel, hogy egy sorra való offense játékos hiányzott sérülések és betegségek miatt, emiatt a támadásokban lehetett számítani fennakadásokra.

A Wildfires támadhatott először, de gyorsan és jó helyen állította meg a veszprémi offenset a házigazda, így az első passzkísérletet és egy jó elkapást követően Németh Károly kis híján megszerezte a vezetést. A jó pozíciót kihasználta a Titans, és másodikra Kollár Bence bevitte a vezetést érő TD-t. (6-0) A jutalomrúgás sikertelen volt. Még az első negyedben megduplázta előnyét a budapesti csapat, Burkus Péter ért el touchdownt, a jutalomrúgás ismét sikertelen volt, de így is jelentős hátrányba kerültek a veszprémiek. (12-0)


Fotó: titans.hu

A második negyed is a Titans fölényét hozta, a Wildfires néhány jó passzkísérletet leszámítva nem tudott támadásban eredményes lenni. A kísérletek vége többnyire sack lett, vagyis az irányítót labdával a kezében állították meg a hazai védők. A Titánok viszont újabb két touchdownt vittek a második játékrészben, mind a kettőt Takács Zoltán révén, ráadásul az exta pontokat is sikerült begyűjteniük, amivel gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést. (26-0)

A szünet után ha a győzelemben nem is, a pontszerzésben mindenképpen reménykedhettek a veszprémiek, de ezúttal sem jöttek be a számításaik. A Titans hozta a mérkőzésen már szokásosnak mondható két touchdownját, ezúttal az első negyedben már egyszer eredményes Burkus Péter volt a Titánok nyerőembere. A két extrából csak az első volt sikeres, de a megszerzett pontok tetemes hazai előnyt eredményeztek. (39-0)

Az utolsó negyedben már mindenki a mérkőzés végét várta, ami a megszokottnál gyorsabban el is érkezett, ugyanis a mercy rule szabály értelmében 35 pont feletti differencia esetén futóórát alkalmaztak a játékvezetők. Kissé elszabadultak az indulatok is, a veszprémiek két durva szabálytalanság (unnecessary roughnes) miatt yardbüntetést kaptak. Kollár Bence futásával a záró játékrészre is jutott egy TD, a sikertelen extrával pedig kialakult a 45-0-s végeredmény.

Egy ilyen mérkőzés után mélyen magukba kell nézni a szövetség vezetőinek is, és felismerni a felelősségüket. A hazai amerikai foci bajnokság nem érett meg arra, hogy egy csapat három egymást követő hétvégén bajnoki mérkőzést játsszon, ezt a sorozatterhelést munka és tanulás mellett nem lehet bírni. Még a CEFL-ben szereplő kluboknak is sok lenne, nemhogy egy átlag Divízió I-es csapatnak! Sajnos a Titans – Wildfires mérkőzés ezt tisztán megmutatta, a veszprémiek szinte teljesen elfogytak, mindamellett természetesen, hogy a Titánok kiváló teljesítményt nyújtottak. Arról nem is beszélve, hogy a Wildfires a három hazai mérkőzésből kettőt nem tudott azon a pályán (Schönherz) lejátszani, amin eredetileg szerette volna, hiába kért későbbi időpontot a szövetségtől. Le kell vonni a konzekvenciákat, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő! Ilyen esetben engedni egy kérésnek nem gyengeség, hanem erény!

Mérkőzéstükör

- Sok sérüléssel és egészségügyi problémákkal küszködő játékosunk van, ami köszönhető annak is, hogy 3 hét alatt a harmadik mérkőzésünket játszottuk. A Titans elleni találkozónak egy ki-ki mérkőzésnek kellett volna lennie, de meg kell jegyezni, hogy a Titánok jóval keményebb csapatoktól kaptak ki, viszont mindkét gárda ellen értek el pontokat, ami már mutatta az erejüket. Próbáltunk ellenük felkészülni, de elsősorban az offenseben rengeteg hiányzónk volt, többek között két futó, egy tight end, egy elkapó és két falember esett ki, és defense sem volt teljes létszámú. Többen sérülten is játszottak, viszont vannak olyanok is, akik hosszabb időre, akár az egész szezonra kiestek. Ilyen komoly terhelés, munka és iskola mellett nem csoda, hogy nem bírják a játékosok a három órás mérkőzéseket. Egy felkészületlen, hirtelen meghozott döntés eredménye az, hogy három mérkőzésünk volt egymás után. A sérültek helyett újoncok játszottak, a gyenge támadójátékunknak köszönhetően gyorsan eldőlt a találkozó sorsa. Már az első negyed után látszott, hogy nem nyerhetünk, ezután beáldoztuk a mérkőzést, és minden újonc játékosunk lehetőséget kapott annak érdekében, hogy átessen a tűzkeresztségen. Több helyezkedési hiba miatt is passzolt TD-t kaptunk, de az sokkal inkább sajnálatos, hogy pontképtelenek voltunk. A következő hetekben megpróbáljuk átgyúrni a csapatunkat, Miskolcon nem vár ránk könnyű mérkőzés, az Újbuda Rebels otthonában sem mi vagyunk az esélyesek, de megpróbálunk meglepetést okozni. A Zalaegerszeg ellen, itthon zárjuk az alapszakaszt, az előttünk álló hetek munkája fogja eldönteni, hogy fogunk-e tudni nyerni egy-két mérkőzést – értékelt Kurucz Csaba, a VESC Wildfires játékos-edzője.

Budapest Titans – VESC Wildfires 45-0 (12-0, 14-0, 13-0, 6-0)
 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook