Maradt a 6. hely

A Dág kettős győzelemmel szerezte meg az 5. helyet a Company Nyelviskola VRC csapatával szemben, miután Veszprémben is nyerni tudott 3:1-re.

A férfi Extraliga 5. helyéért folytatott párharc második mérkőzésén fogadta a Company Nyelviskola VRC a hazai pályán meccselőnyt szerző Dág együttesét. A találkozó előtt búcsúztatták a veszprémiek három távozó játékosát, akik utolsó hazai bajnoki mérkőzésüket játszották a VRC színeiben. Czintula Mihály valószínűleg a Dunaferrbe igazol családi okok miatt, Németh Ervin és a csapatkapitány, Seck György pedig befejezi aktív pályafutását.


 

A szezon legjobb hangulatú mérkőzését láthatta a kilátogató közönség, ami nagy részben köszönhető az MKB Veszprém KC utánpótlás csapatainak, akik dobokkal, trombitával és mérhetetlen lelkesedéssel buzdították a veszprémi srácokat, köztük Seck Györgyöt, a masszőrüket.

Álomszerűen kezdődött a találkozó, Horváth Szabolcs remekül nyitásaival zsinórban négy pontot szerzett a VRC, Seck György és Tóth Tibor jó ütemű blokkjának köszönhetően már 4:0 volt az állás, jöhetett a vendég időkérés. A rövid szünet után felébredt a Dág, feljött 6:4-re, majd 7:6-nál már csak egyetlen pont volt a különbség, de veszprémi szempontból jókor jött Jánossy Bálint rossz nyitása, ami kétpontos különbséget jelentett az első technikai időig. (8:6) A folytatásban minden bejött a veszprémieknek, és remek nyitásokkal 13:7-re elhúztak a hazaiak. A rossz sorozat ellenére nem adta fel a Dág, felzárkózott 15-13-ra, de Tóth Tibor leütése újabb fontos pontot jelentett. (16:13) A második technikai idő után újabb kiváló szériát produkáltak a mieink, 17:15-ről elhúztak 23:17-re, így már csak a pontarány kérdése maradt nyitott az első játszmában. A szettelőnyt Dolgos Attila és Czintula Mihály összjátéka hozta meg. (25:19, 1:0)

A második játszmát a vendégek kezdték jobban, elléptek 0:3-ra, igaz, a harmadik pont a veszprémieknek járt volna. Tóth Tibor kezdte meg a pontgyártást a hazai oldalon, majd Czintula és Seck vezérletével 5:5-nél egyenlíteni tudott a VRC. A lendület azonban gyorsan megtört, a vendégek zsinórban négy pontot szereztek (5-9), Czintula ugyan ütött egy veszprémi pontot, de gyorsan elhúzott a Dág. Teljes tanácstalanság lett úrrá a hazai csapaton, Nyári Sándor 7:12-nél időt kért, de tovább nőtt a differencia (9-16). A játékvezetők sem nyerték el a lelkes publikum szimpátiáját, ugyanis 12:18-nál Tóth Tibor ütése a dági blokkról pattant ki, mégis a vendégek kapták a pontot. Nyári Sándor 12:20-nál újra időt kért, de a mieinknek semmi sem jött össze, és már nem tudták megfordítani a játszmát, amit így simán nyert meg a Dág. (15:25, 1:1)

A harmadik játékban a VRC szerezte meg a vezetést, de három pontot ütve fordított a Dág, és 3:6-nál már hárommal vezetett. Tóth és Czintula vezérletével felzárkózott a Veszprém, 9:9-nél egyenlített, majd Czintula a vezetést is átvette, ami vendég időkérést eredményezett. (10:9) Felerősödött az amúgy sem csendes veszprémi szurkolótábor hangja, a csapat pedig elhúzott 14:11-re. Felcsillant az újabb szettelőny reménye, amit a Dág gyorsan szertefoszlatott, és Pollák révén 17:18-nál visszavette a vezetést, és 18:20-nál fordultak a hajrára a csapatok. A hazai oldalon Czintula duplája és néhány jó blokk tartotta életben a reményeket, Seck György sánca egypontos különbséget eredményezett (22:23), de az eddig remeklő Czintula szervát és ütést is hibázott, így összesítésben is fordított a Dág. (22:25, 1:2)

A negyedik játszma elején két veszprémi pontnak örülhetett a közönség, de a vendégek nem engedték kibontakozni Nyári Sándor együttesét, és 3:5-ről fordítottak 5:7-re, a rossz hazai sorozatot Dolgos Attila törte meg. (6:7) A veszprémi hullámvölgy azonban tovább tartott, a Dágnak minden bejött, még a játékvezetők is a javukra tévedtek. 8:14-nél kért időt a veszprémi mester, miközben a hazai publikum rendületlenül buzdította csapatát. Jót tett a rövid szünet a VRC-nek, Németh Ervin ászával már csak három volt a különbség (11:14), de közelebb már nem sikerült férkőzni. A Dág 7:1-es szériájával 16:21-re módosult az állás, ahonnan már nem volt visszaút. Czintula Mihály és Horváth Szabolcs némileg kozmetikázott az eredményen, de a mérkőzés és párharc sorsa eldőlt. (18:25, 1:3)

A vendégek kérésére készítettük ezt a csapatképet, el kell ismerni, hogy ezúttal jobb volt a Dág, és megérdemelten nyert.

Nyilatkozatok hamarosan.

Company Nyelviskola VRC – Dági KSE 1:3 (19, -15, -22, -18)
 

galeria_88

Képgaléria