Három fronton bizonyítottak a judokák

Ismét nagy sikerű utánpótlás judo versenyt rendeztek megyénkben, Windischmann Bence Sarajevoban bizonyított, és három veszprémi érem született a diákolimpián.

Közel 260 versenyző érkezett Zirc város Kupájáért kiírt versenyre az országból és Szlovákiából is. A zirci Vincze Judo Club által rendezett vetélkedésen az összes megyei club képviseltette magát. A jó hangulatú és izgalmas küzdelmeket hozó rendezvényen 20 egyesület vett részt, akik közül a zirci csapat a második, a veszprémi Domonkos László Judo Egyesület a harmadik helyet szerezte meg. A veszprémiek nagy létszámmal voltak jelen Zircen.

eredmények:

Veszprémi eredmények

Aranyérem: Gazda Patrik, Havelda Ádám, Horváth Réka, Takács Regő, Takács Boglárka, Hajdu Balázs, Ender Tamás, Fülöp Bence, Horváth Levente,
Ezüstérem: Csizmadia Zsófia, Lennert Vilmos, Patkó Botond, Kapcsándi Lóránt, Horváth Botond, Tóth János, John Réka
Bronzérem: Lőrincze Ditta, Répási Áron, Szabó Dénes, Kékesi Péter
Ötödik helyezés: Kékesi Szabolcs
Hetedik helyezés: Zámbor András

Balatonfüredi JKA eredményei

Aranyérem: Bartus Melinda, Nagy-Rácz Kornél, Bartus Brigitta, Györe Attila, Székely Zalán
Ezüstérmesek: Kovács Márton, Szurma András, Tálas Mátyás
Bronzérmesek: Bartus Gergő, Németh Márk
IV. hely: Morvai Krisztián, Tálas Dániel, Simon Máté
V. hely: Dabosi Zsombor, Fixl Ferdinánd

A Fazakas Tamás Diák Judo Club Ajka versenyeredményei
Aranyérem: Kis Csongor, Dáni Daniella, Horváth Áron
Ezüstérem:
Pósa Dénes
Bronzérem: Bódis Máté

Ugyan ezen a hétvégén Windischmann Bence Szarajevóban öregbítette a Veszprémi Judosok hírnevét.
Több mint 450-en nevezetek Sarajevoban a XIX "Vinko Samarlic" nemzetközi versenyre. A házigazdákon kívül Szerbia, Horvátország, Bulgária Olaszország, Montenegró, Macedónia és a Gemenc Judo Klub jóvoltából Magyarország is képviselte magát. A csapat tagja volt, ahogy a bajnokságot nyert serdülő csapatnak is Windischmann Bence a Veszprém Judo SE versenyzője.

Szép küzdelmek után Bence megnyerte a serdülő korcsoportot, majd az ifjúsági korosztályban is elindult, ott csak a végső győztestől kapott ki, így a vigaszág megnyerésével a harmadik helyen végzett. Másnap egy kis városnézés is belefért a programba, így igazán sikeresre és tartalmas hétvége volt. Köszönet a Gemenc Judo Klub-nak, Szepi bácsinak, és Csihi Jani bácsinak az idegenvezetésért.

A harmadik hír a veszprémi cselgáncsozókról Pest megyében született, ahol diákolimpián vettek részt a fiatalok. A Veszprémi Domonkos László Judó SE versenyzői Diósdon vettek részt a Budapesti Regionális Szövetség által rendezett diákolimpián. A népes mezőnyt felvonultató eseményen nagyszerű sikereket értek el Károlyi Gábor és Takács Attila tanítványai. Ágoston Áron minden ellenfelét ipponnal legyőzve az első helyet szerezte meg. Ender Tamás és Kékesi Szabolcs csak a későbbi győztesektől szenvedtek vereséget, így a nagyon értékes harmadik helyet szerezték meg, mert a vigaszágon nem találtak legyőzőre.