Leszakították a Sopront

Idegenben vert a harmadik helyezett Gizella-VSE a negyedik Sopront, bebiztosítva ezzel a helyét az NBII Északi Csoportjában.

A ballagások miatt péntek délutánra előrehozott találkozóra kellemetlen esőben került sor. Tovább nehezítette a helyzetet, hogy a soproniak őszi sikerében ténykedésével szerepet vállaló NB1-es Ábrahám Tibor volt újra a "sípmester".

Az akkori koreográfia szerint a vendégek szereztek gyors vezetést ezúttal is,az egyenlítés viszont elmaradt,viszont helyette a hazaiak,miközben az ellenfelüket büntetlenül "faraghatták".
10 szabadrúgást kaptak 20 méteren belüli távolságról, a félidő végén mégis az ő hálójuk zörgött újra.

Mivel fordulás után sem sikerült közelebb kapaszkodniuk sárga lap áradat kezdődött,illetve nyilvánvaló vendégeket illető 11-esnél maradt nagyvonalúan néma a síp,de ez sem segített,mert a mindössze 3 cserét hozó,sérülések nélküli második rész már az 53. (!) percnél tartott,amikor a sok szabálytalanságot elszenvedő Hegedűs végső erejét összeszedve megindult a saját térfeléről, s miután 3 soproninak sem sikerült őt felrúgni,az 5-ös sarkáig tört előre,majd kapuba bombázott.

A befejezésig még ez sem volt elég, ugyanis 3 hazai szöglet következhetett,melyek egyikének a kapufa segített. A vázolt körülményeket is figyelembe véve,elismerés illeti a veszprémieket,hogy bírták cérnával,és megérdemelt győzelmet arattak a "százperces " mérkőzésen.

A 16. fordulóban elmaradt Nyíregyháza Sopron találkozó 3 pontját a versenybizottság a játék nélkül 3-0-s gólaránnyal a hazai csapatnak adta.

Soproni FAC - Gizella-Veszprémi SE 0:3 (0:2)
Gólszerzők: Varga Kinga 2, Hegedüs Gabriella