Szenzációs veszprémi győzelem

Óriási csatában, Lang és Finta góljaival egygólos győzelmet aratott a Veszprém FC a listavezető Videoton-Puskás Akadémia otthonában. A veszprémiek ezzel a győzelemmel négy pontra távolodtak az Ajkán döntetlent játszó barcsiaktól.

A mérkőzés előtt 20 perccel hatalmas zivatar érkezett Felcsútra, így szakadó esőben kezdődhetett el az összecsapás. A hazaiaknál az ex-veszprémi játékosok közül Soós János kezdőként kapott lehetőséget, míg Babos Barnabás a kispadon foglalt helyet.

Az első helyzetre a negyedik percig kellett várni, ekkor egy lecsorgó labdát 17 méterről lőtt Szolnoki egyből kapura, de a labda Varga kapuja mellett hagyta el a játékteret. A 9. percben újabb hazai helyzetet jegyezhettünk fel. Soós remek labdát adott a félpálya közepéről Mórinak, aki 13 méterről kapásból lőtt alig kapu mellé. Továbbra is a Vidi játszott mezőnyfölényben, de az első húsz percben nagyobb gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A 22. percben megszerezte a vezetést a fehérvári együttes. Olasz cselezgetett a 16-oson belül az alapvonalnál, gyönyörűen passzolt vissza az érkező Gyurcsó elé, aki 8 méterről Varga kapujába bombázott (1:0)

A 28. percben Olasz iramodott meg a labdával, már a 16-oson belül járt, lövés helyett azonban cselt választotta, így a veszprémi védők fel tudtak szabadítani. Az ellentámadásból majdnem egyenlített a Veszprém. Hevesi-Tóth adott be a jobb szélről, Alex 6 méterről fejelt kapura, a labda a felső lécen csattant. Az első félórához érkezve felgyorsultak az események, mindkét kapu előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség. Soós adott ragyogó labdát Gyurcsónak, aki 13 méterről - kissé kisodródva - lőtt kapura, de Varga nagy bravúrral szögletre mentett.

A 36. percben Somodi szenzációs bravúrja mentette meg góltól a hazaiakat. Garai 15 méterről célozta meg a jobb sarkot kapásból, nagy erővel, Somodi azonban óriási bravúrral a kapufára tolta a labdát, s a védőknek pedig sikerült felszabadítaniuk. Öt minutummal később a sérülést szenvedett Garait Boromisza váltotta. A félidő lefújása előtt váratlanul egyenlített a VFC. Egy szabadrúgást követően a labda átszállt a fehérvári védők felett, Lang pedig 5 méterről nagy erővel lőtt a kapuba, Somodi csak beleütni tudott az erős lövésbe (1:1)

A második játékrész elején a Vidi ragadta magához a kezdeményezést, az első gólt szerző Gyurcsó előbb egy remek kiugratás után veszélyeztetett, majd egy tizenhatos vonaláról elvégzett szabadrúgásból tekert kapu fölé. Az első veszprémi lehetőségre az első negyedóra végéig kellett várni, ám ez majdnem vezetést eredményezett. A 16-oson belül ide-oda pattogott a labda, a védők nem tudtak felszabadítani, Finta pedig látványos ollózós mozdulattal célozta meg a rövid alsót, ám Somodi fantasztikus védéssel óvta meg a kaput a góltól.

A 65. percben remek kontrát vezetett végig a Vidi. Móri ugratta ki Gyurcsót, aki a szélen lefutotta ismét védőjét majd középre centerezett az érkező Mórinak, aki elől az utolsó pillanatban becsúszva mentett a vendégek védője. A 73. percben mindenki meglepetésére megszerezte a vezetést a Veszprém. A tizenhatoson belül, jobb szélről - a kapunak háttal - talán beadni próbált Finta, a labda azonban nagy ívet lerajzolva mindenki meglepetésére a bal alsó sarokban landolt (1:2). A gól után mindkét mester cserélt, a veszprémieknél Alexet Czvetkó, a fehérváriaknál Soóst Elek Bence váltotta.

Tíz perccel a vége előtt Elek-Máté-Babos volt a labda útvonala, végül Babos a 16-os sarkáról, laposan lőtt centikkel a kapu mellé. Babos röviddel ezután ismét gólt szerezhetett volna, de Gyurcsó beadását 6 méterről a kapu közepében álló Varga Tamás kezébe fejelte. A hosszabbítás második percében Szolnoki fejében volt a hazaiak egyenlítő találata, azonban Varga hatalmas bravúrral tolta ki a gólba tartó labdát.

Videoton-Puskás Akadémia - Veszprém FC 1:2 (1:1)

Felcsút, Puskás Akadémia.
Játékvezető: Farkas Tibor. Asszistensek: Péter Tamás, Kovács Péter.

Videoton II.: Somodi - Margitics, Vaszicsku, Szeleczki, Fejes - Szolnoki, Soós, Gyurcsó, Szakály D. - Móri, Olasz. Vezetőedző: Hartyáni Gábor

Veszprém FC: Varga - Grósz, Hegedűs, Lang, Leitold – Finta, Garai, Molnár, Kollár – Hevesi-Tóth, Alex. Vezetőedző: Vágó Attila

Cserék: Szakály D. helyett Babos az 57. percben, Olasz helyett Máté a 64. percben, Soós helyett Elek B. a 78. percben, illetve Garai helyett Boromisza a 40. percben, Alex helyett Czvetkó a 76. percben, Kollár helyett Szöllőskei a 81. percben.

Gólszerzők: Gyurcsó a 22. percben, ill. Lang a 43. percben, Finta a 75. percben.

Sárga lapok: Szakály D., Gyurcsó, ill. Alex, Szöllőskei, Varga.

További eredmények:
Ferencvárosi TC II. - Enternet-FC Tatabánya 2:1
Kaposvölgye – Pécsi MFC 0-5
BKV Előre – Győri ETO II
Ajka – Barcs 2-2
Baja – Honvéd-MFA 2-0
Kozármisleny – Budaörs 3-1
Gyirmót – Szigetszentmiklós később