Gizella kupa immáron nyolcadszor

Szombaton, a Lovassy László Gimnáziumban profik és kezdők egyaránt képviseltetik magukat a 8. Gizella Kupa Táncversenyen.

A veszprémi HEMO Winner Versenytánc Egyesület egyik legfontosabb rendezvénye az immár hagyományosnak számító és Veszprém egyik jelentős kulturális eseményéhez kapcsolódó Gizella Kupa Táncverseny, melyre az ország számtalan részéből érkeznek a versenyzők.

Szombaton, május 7-én 9.30 órától egészen az esti órákig rendezik meg a Lovassy Gimnázium tornacsarnokában immár 8. alkalommal a nagysikerű versenyt, amelyen idén 17 kategóriában mérik össze tudásukat a táncosok, így gyerek II. (10-12 évesek), junior I. (12-13 évesek), junior II. (14-15 évesek), ifjúsági (16-18 évesek) és felnőtt (19-35 évesek) korosztályokban.

A programterv szerint a versenyek reggel 9.30-tól a kezdőbb táncosok (D és C osztályosok) kategóriáival indulnak majd, és a kiemelt ranglista (B-A-S osztályos) versenyekre 18 órától kerülne sor az elmúlt években méltó helyszínnek bizonyuló veszprémi Lovassy Gimnázium új tornacsarnokában.

A 2011-ben az immár huszadik alkalommal rendezendő Gizella Napok ünnepi fényét A HEMO Winner Egyesület szerette volna még tovább növelni, ezért ismét megpályázta és elnyerte a Magyar TáncSport Szakszövetség kiemelt versenyei közül a Felnőtt-Ifjúsági Tiztánc és Junior Latin Ranglistaversenyek megrendezésének jogát. Így ezen a napon az ország legjobb táncosai jönnek majd el városunkba, hogy gyönyörű táncaikkal igazán fenségessé varázsolják ezt az ünnepet.

Akik az elmúlt években ellátogattak Veszprémbe – a HEMO Winner VTE által rendezett táncversenyekre –, tudják, hogy rengeteg gyönyörű táncos, remek hangulat és egy látványos, színvonalas rendezvény vár minden nézőre – gyermekre és felnőttre egyaránt.

A vérpezsdítő latin és gyönyörű standard ritmusok, valamint a kitűnő táncosok, bizonyára az idei évben is felejthetetlen élménnyel ajándékozzák meg az ország minden részéből érkező és reméljük, hogy a Veszprémből is minél nagyobb számban jelenlévő nézőket.

Az előző évben A HEMO Winner Versenytánc Egyesület összesen kilenc párossal képviseltette magát, közülük a legkiemelkedőbb eredményt a Vajda Ádám–Vajda Dóra testvérpáros érte el, akik a Felnőtt „C” kategória aranyérmét szerezték meg standard táncokban.