A döntetlen igazságosabb lett volna

Az első félidőben szerzett szerencsés góllal aratott győzelmet a Gyirmót, a második játékrészben az egyenlítésért mindent elkövető Veszprém FC ellen.

A mérkőzés első negyedórájában a vendégek játszottak enyhe mezőnyfölényben, azonban nagyobb lehetőséget nem sikerült kialakítaniuk Varga Tamás kapuja előtt. Az első veszprémi helyzet Hevesi-Tóth előtt adódott, aki Finta passza után lőhetett kapura, de Deli magabiztosan fogta a gyenge próbálkozást. A 20 percben. Finta szabadrúgása után Hevesi-Tóth fejelhetett kapura, de a középre tartó labdát Deli hárította. A 28. percben ismét a veszprémi csatár előtt adódott lehetőség, egy remek Finta - Hevesi-Tóth kényszerító után utóbbi ígéretes helyzetben csúnyán eltörte a labdát.

Félóra elteltével a vendégek előtt is nagy lehetőség adódott a gólszerzésre. Kiss ugrott ki a jobb oldalon Bognár szöktetésével, majd beadását a hosszú oldalon Tóth Norbert fejelte fölé. Kevéssel a félidő előtt megszerezte a vezetést a Gyirmót. Kiss jobb oldali beadását Tóth Norbert fejelte Laki elé, aki 5 méterről becsúszva fejelt, de Varga hatalmas bravúrral a felső lécre tolta a labdát, ám sajnos a kipattanót Tóth Norbert a földön fekve fejelte a jobb alsó sarokba (0-1).

A második játékrész elején a vendégek beszorították a bakonyiakat saját kapujuk elé. Az 50. percben Laki cselezgetett a tizenhatos jobb sarkánál, majd 17 méterről centikkel lőtt a jobb kapufa mellé. A 63. percben kettős cserét hajtott végre Vágó Attila, s ez a veszprémiek támadójátékán nagyot lendített. A 71. percben Boromissza lőtt 20 méterről kevéssel a jobb kapufa mellé. A 75. percben hatalmas lehetőség maradt ki a gyirmóti kapu előtt. Molnár jobb oldali beadást Alex 5 méterről fejelte kapura, de Deli hatalmas bravúrral hárítani tudott, majd a kipattanóra érkező Czvetkó elöl is bravúrral mentett. A 80. percben Kiss jobb oldali beadását Laki a hosszú oldalról viszatette Tóth Norbert lé, aki háttal a kapunak félfordulattal lőtt, de ügyetlenül találta el a labdát, így odalett a nagy gólszerzési lehetőség. Az utolsó előtti percben Laki került ziccerbe, azonban Vargával szemben a kapu mellé lőtt.

mérkőzéstükör

Vágó Attila: Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, nem játszottunk rosszabbul, mint az ellenfél, akik egy talált góllal szerezték meg a vezetést. A második félidőben sokkal jobban játszottunk, többet tettünk az egyenlítésért, győzelemért, de amíg nem rúgjuk be a helyzeteket, addig ne is álmodjunk róla, hogy pontot/pontokat szerzünk. A döntetlen igazságosabb lett volna, a második félidőben játszottunk, de sajnos a nagy helyzetünk is kimaradt.

Veszprém FC - Gyirmót 0-1 (0-1)

Veszprém, 400 néző. Vezette: Radványi (Varga Zs., Pápai)

Veszprém FC: Varga T. – Grósz, Hegedűs Gy., Lang, Leitold (Czvetkó, 63.) - Finta P. (Tatai, 63.), Garai, Molnár Z., Kollár Zs. (Boromisza, a szünetben) – Hevesi-Tóth, Alex. Vezetőedző: Vágó Attila

Gyirmót: Deli – Bognár Zs., Böjte, Kozmér, Szabó Cs. – Kiss Zs., Tóth B., Baumgartner (Horváth R., 77.), Nagy L. (Varga L., 75.) – Tóth N. (Lajtos, 87.), Laki B. Vezetőedző: Kiprich József

Gólszerző: Tóth N. a 42. percben.

Sárga lapok: Hevesi Tóth, ill. Deli, Baumgartner, Varga L.

galeria_92

Képgaléria