Szigorú, de nem végleges döntés

Törölte a Company Nyelviskola VRC minden eredményét az országos szövetség, mert a serdülő csapat nem utazott el az OSB-re.

A Magyar Röplabda Szövetség versenyszabályzata szerint komoly következménye van annak, ha a serdülő csapat nem jelenik meg az Országos Serdülő Bajnokságon. Az MRSZ törölte a veszprémiek 2010/11-es szezonban elért minden eredményét, így a felnőtt csapat hatodik helyét is. Az OSB-t múlt hétvégén, Kaposváron rendezték, sajnos a létszámhiány miatt elutazni nem tudó veszprémiek nélkül.

A szövetség döntésének további következménye, hogy a következő szezonban a VRC nem indulhat az Extraligában, sőt, csupán az NBII-ben szerepelhet. A döntés ellen nyolc napon belül lehet fellebbezni, a klub vezetése megteszi a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az egyesület ne kapjon ilyen szigorú büntetést. A VRC elnöke, Jánosik Gergő hangsúlyozta, hogy a szövetség vezetése a versenyszabályzatban foglaltak szerint járt el, de a klubnál bíznak az eset körülményeinek méltányolásában. Az ügy végére egy héten belül pont kerülhet, bízzunk az MRSZ elnökségének bölcsességében!