Hatalmas lépés a bajnoki cím felé

A listavezető VFC USE U19-es együttese magabiztos győzelmet aratott a második Zsámbék ellen, így négy pontra nőtt a különbség a két csapat között.

Remek, napsütéses időben kezdődhetett az U19-es korosztály II. osztályának rangadója, melyen a listavezető veszprémi fiatalok az eddig egy ponttal kevesebbet gyűjtő, második helyezett Zsámbékot fogadták.

A bakonyiakat fűtőtte a visszavágás vágya, mivel az eddigi egyetlen vereségüket éppen Zsámbékon szenvedték el. Ősszel, Fekete Imre triplájával 3:1 arányban diadalmaskodott a pest megyei együttes a VFC USE ellen.

Az első félidőben nagy küzdelmet láthatott a szépszámú közönség, - a vendégeket is népes szurkolótábor kísérte el a bajnoki döntőnek beillő összecsapásra - mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de ezek rendre kihasználatlanok maradtak. A Zsámbék szerezhetett volna vezetést, de a játékvezető érvénytelenítette a találatukat. A 36. percben azonban a hazaiak kerültek előnybe. Egy szöglet utáni kavarodás után Khiesz jutatta a labdát a vendégek kapujába (1:0).

A második játékrészben a veszprémiek uralták a játékot, több remek cselnek, technikás megoldásnak tapsolhatott a hazai publikum, míg a zsámbékiak nem tudtak eljutni Varga kapujáig. A 63. percben a csereként beállt Babik lépett ki egy védelmi hiba után, majd önzetlenül Novothny elé passzolt, aki az üres kapuba passzolta a játékszert (2:0). A hazaiak ezt követően egy kicsit visszaálltak, ám a vendégek néhány kósza lövéstől eltekintve nem jelentettek veszélyt a bakonyi kapura.

A 84. percben a semmiből szépített a Zsámbék, egy remek egyéni akciót követően Dobsa lőtt 16 méterről a jobb alsó sarokba (2:1). Nem sokáig tartott azonban a vendégek öröme. Egy perccel később egy újabb védelmi hiba után Babik szerzett labdát, aki a kifutó kapus mellett higgadtan a hálóba helyezett (3:1). Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, az U19-es veszprémi fiatalok négy fordulóval a bajnokság vége előtt négy pontra növelték előnyüket, s ezzel gyakorlatilag bajnokoknak tekinthetjük a csapatot.

A bakonyiak imponáló teljesítménnyel vezetik a bajnokságot, az eddig lejátszott 26 mérkőzésen 24 győzelem mellett 1 döntetlent, s a már említett egy vereséget könyvelhetjük el. Ezeken az összecsapásokon 166! gólt szereztek, és mindössze 21-et kaptak. A kiemelkedő győzelmeknél megemlíthetjük a Sárisáp elleni két győzelmet (itthon 25:0, idegenben 22:0), valamint a Bicske elleni hazai 14:0-s sikert. A góllövő listát a 30 gólos zsámbéki Fekete Imre vezeti a 28 gólos veszprémi Fejes Miklós előtt. A veszprémieknél még megemlíthetjük az egyaránt 18 találatnál járó Farkas Lászlót és Burcsik Martint, valamint a 12 gólos Babik Andrást, Novothny Somát és Bakay Ferencet.

VFC USE U19 - Zsámbéki SK 3:1 (1:0)

Veszprém, Jutasi út műfüves pálya, 100 néző. Vezette: Szilasi (Kovács, Radnai)

Veszprém: Varga - Hazuga, Tóth, Khiesz, Horváth - Ihász (Zömbik a 83.), Farkas, Fejes (Babik a 60.), Meiczinger - Novothny, Burcsik. Vezetőedző: Palotai Nándor

Zsámbék: Hoffer - Dobsa, László, Bogár (Szabó a 66.), Radics - Bokodi, Orosz (Soós a 46.), Fekete, Nagy - Rimóczi, Szász (Ambrus a 60.). Vezetőedző: Bodó László

Gólszerzők: Khiesz a 36., Novothny a 63., Babik a 85. percben, illetve Dobsa a 84. percben.

9

Képgaléria