Ismét kieső helyen a Veszprém FC

A BKV Előre ellen elszenvedett vereség után ismét kieső helyre csúszott a Veszprém az NB2 Nyugati csoportjában, miután a Barcs nyerni tudott.

A veszprémi csapat már az első percben hátrányba került, mikor egy szögletet követően Baranyai bólintott nyolc méterről Varga kapujába (1:0). A gólt követően a veszprémiek vették a játék irányítását, s a küzdelem a 32. percben érett góllá. Egy kisszöglet után Kollár beadásából Alex fejelt a hazai kapuba (1:1).

Az egész mérkőzésen érdekes felfogásban bíráskodó játékvezető a 43. percben a tizenhatoson belül menteni igyekvő Leitoldot egyből kiállította, s a fővárosiak javára büntetőt ítélt. A tizenegyest a gólkirályi címre hajtó Csopaki végezte el, lövését azonban Varga Tamás bravúrral hárította. A félidő utolsó percében Hevesi-Tóth cselezgetett a tizenhatoson belül, majd a hazaiak védője csak szabálytalanul tudta megállítani, így büntetőt kapott a Veszprém FC is. Kollár a büntetőt azonban a felső lécre vágta.

A második félidőben ismét a hazaiak szerezték vezetést. A 71. percben Miklósvári egy kifejelt beadást követően, háttal a kapunak ollózott remek gólt a bakonyi kapuba (2:1). A 74. percben a létszám kiegyenlítődött, miután második sárgája után Fazakas is mehetett az öltözőbe. A veszprémiek mindent elkövettek az egyenlítésért, ami sajnos nem sikerült, sőt az összecsapás után Garait is kiállította a hazai pálya minden előnyét megadó játékvezető.

BKV Előre SC - Veszprém FC 2:1 (1:1)

Vezette: Takács J. (L. Tóth, Galán).

BKV Előre: Vezér – Merczel (Selei a 60. percben), Baranyai, Miklósvári, Sebők I. – Horváth A. (Faragó a 68. percben), Csikós – Fazakas, Varga E. (Ribi a 83. percben), Cseri – Csopaki. Vezetőedző: Soós Imre

Veszprém: Varga T. – Grósz, Hegedűs Gy., Lang , Leitold – Garai (Babik a 68. percben), Molnár Z., Kollár (Zsömlye a 68. percben) – Finta (Czvetkó a 92. percben), Hevesi-Tóth, Alex. Vezetőedző: Vágó Attila

Gólszerzők: Baranyai az 1., Miklósvári a 71. percben, illetve Alex a 32. percben.

Kiállítva: Fazakas a 74. percben, ill. Leitold a 44., Garai a lefújás után.