Veszprémi érmek a fővárosban

Magyarország legnagyobb nemzetközi ifjúsági, serdülő és diák judo versenyét rendezték Budapesten, ahol 16 nemzet több mint 800 judókája küzdött az érmekért.

A május 14-15-én rendezett XXIV. Budapest Kupa első napján az ifjúsági és a 13 évesek léptek tatamira. A Veszprémi Judo SE versenyzői közül Horváth Dorottya a harmadik helyet szerezte meg. Horváth Levente és Windischmann Bence is indult ebben a korosztályban előbbi helyezetlen, utóbbi a hetedik helyen zárt, de rájuk az igazi megmérettetés másnap várt. A 13 éves John Dávid, Hergovics Luca, Fülöp Bence és Hajdu Balázs derekasan küzdöttek, de most helyezetlenül zártak.

Vasárnap, a második napon a serdülőké és a 11 éveseké volt a tatami. Jól sikerült a bemelegítés a két fiúnak, hiszen Windischmann Bence megnyerte súlycsoportját, Levente pedig a harmadik helyen végzett. A 11 éves Ágoston Áron szintén remek versenyzéssel a bronzérmet zsebelte be, Hergovics Soma ugyan helyezetlenül zárt, de belekóstolhatott egy nagyon erős nemzetközi mezőnybe.

- Nagyon szép eredményekkel örvendeztettük meg edzőinket, Takács Attilát és Károlyi Gábort. Gábornak ez már a második ajándéka volt, hiszen szombaton megkapta a Sporttal Veszprémért díjat - mondta Horváth László az egyesület elnöke.

galeria_95

Képgaléria