Extraliga: A pályán dől el

Fellélegezhetnek a Veszprémi Röplabda Club szimpatizánsai, az országos szövetség elnökségének döntése alapján ősztől is az Extraligában folytathatja a csapat.

A Magyar Röplabda Szövetség mai elnökségi ülésén döntött arról, elfogadja-e a VRC fellebbezését az Extraligából történő kizárást illetően. Földvári Péter főtitkár tájékoztatása szerint az elnökség a versenybizottság határozatát felülbírálta, és a Veszprémi Röplabda Clubot nem zárja ki az Extaligából, de komoly pénzbüntetést ró ki rá, amit június 1-ig az MRSZ számlájára be kell fizetni – tájékoztatott a csapat hivatalos honlapja. A vezetőség további információkat az elnökségi határozat kézhezvétele után tud adni.

Az MRSZ-nek írt fellebbezés már tartalmazta azt is, hogy az OSB-ben kialakult helyzetre a klub junior és ifjúsági csapata kollektíven úgy reagált, hogy megtagadta e korosztályok döntőire való elutazást is, kijelentve hogy tudják milyen szankciókkal jár ez, és vállalják ennek következményeit. A klub fegyelmi eljárást indít sportolóival szemben, tekintettel a klubot ért anyagi és erkölcsi kár miatt is.