Népes mezőny, jó hangulat

A kézilabda bajnoki döntő ellenére rekordlétszámú futó állt rajthoz a 6. K&H olimpiai futónapon, a férfi élmezőnyt a VEDAC atlétái uralták.

A BSI Futó Kft. és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) társrendezésében megvalósuló rendezvényt május 22-én, vasárnap, az MKB Veszprém KC – Pick Szeged bajnokavató mérkőzésével egyidőben rendezték az Óváros téren. A 6. K&H olimpiai futónapon 1550-en neveztek és álltak rajthoz, ami a veszprémi esemény történetében rekordnak számít.

A három kilométeres távot teljesítő futókat kegyeibe fogadta az időjárás, így már 9 órától folyamatosan gyülekeztek Lovassy gimnáziumban berendezett versenyközpontba az iskolás gyerekek, családok és baráti társaságok. Minden résztvevő rajtszámot, kék esemény pólót és a célban frissítőt kapott. Az Óváros téren a hatszoros világ-, kétszeres Európa-bajnok aerobik edző, Szentgyörgyi Rómeó segítségével közösen melegíthettek be a résztvevők.

A veszprémi 6. K&H olimpiai futónap rajtjelét Prei Anita, a K&H veszprémi fiókigazgató-helyettese adta meg. A kékbe öltözött folyam több mint másfél percen át rajtolt. A futók a Petőfi Színháznál kanyarodtak a Szent István Völgyhíd felé, melynek túlsó oldalán fordultak vissza az Óváros tér irányába.


Kállay Dániel

A férfiak mezőnyét a VEDAC futói uralták. Kállay Dániel remek idővel, 8 perc 18 másodperc alatt ért elsőként a célba, majd Ádók Roland és Tóth András érkezett, mindhárman a VEDAC futói. A hölgyek között az ajkai Somogyi Anett diadalmaskodott, megelőzve a VEDAC-os Kulics Beatrixot és a szekszárdi Müller Mariannt.


Somogyi Anett

Természetesen a többség hobbiból futott, 34 percen keresztül folyamatosan érkeztek a versenyzők, volt, aki háttal futva, babakocsit tolva, a társát a hátán cipelve ért célba, és mindenki mosolygott a napsütésben.


További képek a cikk végén

Az eredményhirdetésnél az egyéni első helyezettek mellett díjazták a legtöbb diákot mozgósító veszprémi és város környéki iskolákat is. A 6. K&H olimpiai futónapra a budapesti József Attila Színház 30 darab belépőt ajánlott fel egy iskolának egy előadására, a színházjegyeket a szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola nyerte. Az eredményhirdetés utáni sorsoláson a K&H és a Timex ajándékait vehették át a szerencsés nyertesek. A veszprémi 6. K&H olimpiai futónap egy igazi futófesztivál volt, napsütéssel, kékre festett utcákkal és mosolygós arcokkal.

A K&H olimpiai futónapok következő állomása szeptember 17-én lesz Szegeden.

 

Eredmények, 3 km

Férfiak
1. Kállay Dániel (VEDAC) 8:18
2. Ádók Roland (VEDAC) 8:49
3. Tóth András (VEDAC) 8:59

Nők
1. Somogyi Anett (Ajka) 11:18
2. Kulics Beatrix (VEDAC) 11:58
3. Müller Mariann (Szekszárd) 12:28

Iskolák mozgósítási versenye, veszprémi intézmények
1. Vetési Albert Gimnázium, 122 fő
2. Báthory István Általános Iskola, 102 fő
3. Gyulaffy László Általános Iskola, 61 fő

Iskolák mozgósítási versenye, Veszprém környéki intézmények
1. Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola, Ajka, 136 fő
2. Bán Aladár Általános Iskola, Várpalota, 125 fő
3. Bartos Sándor Általános Iskola, Várpalota, 81 fő

 

9

Képgaléria