Centrumos siker az OB döntőben

Nem minden nehézségtől mentesen, de sikeresen zárult a CENTRUM SE birkózóinak a magyar bajnokság döntője, amely az első fontos fejezet a fiatal klub történetében.

140 versenyző részvételével Tatabányán került megrendezésre, a diák II. korcsoport szabadfogású Országos Bajnokságának döntője, amelyen városunkat a CENTRUM SE négy versenyzője képviselhette. A döntőbe való feljutás négy selejtező körön keresztül zajlott, amelyen több mint hatszáz birkózó mérhette össze tudását. A döntőre súlycsoportonként csak a legjobb 16 versenyző juthatott be.

- Az új versenyrendszer ellenére, végre jól sikerült a formába hozó időszak alatti felkészülésünk. De, hogy minden azért mégse legyen tökéletes, most a bajnoki címre joggal pályázó Biró Andort a saját súlya küldte padlóra, azaz, 16 dekával többet mutatott a mérleg, így nem kapta meg az indulási engedélyt a verseny főbírájától. Így a négy feljutóból, már csak három versenyzőnk eredményes szereplésében bízhattunk. Nagyon büszkék vagyunk sportolóinkra, hiszen bátran birkóztak, és betartották a taktikai utasításokat – mondta Túri Péter edző.

A 46 kg-os Minyó Bence 11. helyen, az 50 kg-os Jákói Márk a 7. helyen, és a 69 kg-ban induló Krebsz Martin a 2. helyen végzett, azaz magyar bajnoki ezüstérmet szerzett.

- Természetesen nem áll meg az élet, hiszen folytatódnak a korosztályos OB versenyei, így most a diák I és serdülő korosztályok felkészítése kerül előtérbe – zárta szavait az edző.