Három nemzet atlétái Veszprémben

Szombaton, az Egyetemi Stadionban méri össze tudását a cseh, a szlovák és a magyar U18-as válogatott, köztük hét veszprémi atlétával.

Június 11-én rendezi a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) a hagyományos hármas viadalt, mely szorosan illeszkedik a hazai versenynaptárba, hiszen az ifjúsági világbajnokság szempontjából is fontos állomás. A magyar csapat jó eséllyel pályázik a viadal megnyerésére, de az egyéni eredmények is rendkívül fontosak.

A VEDAC nemcsak rendezőként lesz érdekelt a viadalon, hiszen négy férfi és két női versenyző képviseli a klubot szombaton. A futószámokban Nagy Gábor 400 méteren, Kilián Dániel 1500 méteren, Tóth Áron 2000 méter akadályon áll rajthoz, kalapácsvetésben pedig Pásztor Bence képviseli a VEDAC-ot, aki jó eséllyel pályázik egy világszínvonalú, 80 méter feletti eredményre. A hölgyek mezőnyében Kéri Bianka 400 méteren, Bábán Berta 100 méter gáton lesz érdekelt. A Continent Company SE versenyzője, Bácskay Zsófia diszkoszvetésben képviseli Veszprémet.

Versenyen kívül több ifjúsági korú atléta is rajthoz áll, aminek elsődleges oka a június végén kezdődő ifjúsági világbajnokság, ahova szintteljesítésre és a válogatottság kivívására lesz lehetősége több atlétának, köztük a VEDAC-os Ikládi Patriknak is.

- Szeretném megemlíteni, hogy a magyar csapatban jelenleg kilenc olyan versenyző van, aki már teljesítette az ifi VB MASZ szintjét: Kéri Bianka (400 m sík), Krucsai Zsanett (7 próba), Czuth Réka (magasugrás,) Kovács Adrienn (kalapácsvetés),- Banga Beatrix (kalapácsvetés), Pásztor Bence (kalapácsvetés), Rakovszki Tibor (súlylökés), Káplár János (diszkoszvetés), Kecskeméthy Marcell (diszkoszvetés). A csapatban sok szponzori szintes is található, akik közül többen akár ezen a versenyen teljesíthetik a MASZ szintet. Szombaton délelőtt mindenképpen érdemes ellátogatni Veszprémbe, a hazaiaknak különösen, mert a magyar csapatban hat Vedac-os versenyző is indul – monda Molnár Ferenc szövetségi kapitány.


A magyar A szintesek

A VEDAC-os Kéri Bianka és Pásztor Bence már rendelkezik A szinttel az ifjúsági világbajnokságra, ők mindenképpen saját versenyszámuk esélyesei. A válogatottak péntek este megérkeztek Veszprémbe, és egy átmozgató edzésen vettek részt. Jó hazai eredmények és színvonalas versenyek várhatók szombaton, olyan küönleges versenyszámok is láthatóak lesznek, mint pl. a rúdúgrás, melyeket Veszprémben ritkán látni.

U18 Nemzetközi Atlétikai Válogatott Viadal 06.11. (szombat) 10:00, Egyetemi Stadion

1

Képgaléria