A Divízió II-ben folytathatják

Nem sikerült a bravúr a Wildfires amerikai foci csapatának a zalaegerszegi Predátorok ellen, így az utolsó helyen zárták a bajnokságot a veszprémi srácok.

A Divízió I-es amerikai labdarúgó bajnokság utolsó fordulójában fogadta az öt vereséggel, győzelem nélkül álló VESC Wildfires az 1-4-es mérleget számláló Zala Predators gárdáját, így egy igazi kiesési rangadóra számíthattak a kilátogató nézők. Az első támadást a vendégek vezethették, szépen fokozatosan haladtak is előre, főleg középső és szélső futásokkal. A red zone-ban kétszer sikeresen állították meg a hazaiak a zalai offense-t, de 3. kísérletre Farkas Ferenc Balázs révén bevitte a Predators az első touch downt. Az extra kísérletet blokkolták a veszprémi védők. (0-6)

A visszahordást követően a 30-as vonalról vezethette az első támadást a Wildfires, Szél Márton két jó elkapásának is köszönhetően first downokkal haladt előre a Veszprém, de egy interceptionnel labdát szereztek a Predátorok. Szabó Péter egy remek sacket mutatott be, majd a jó hazai védőmunka eredményeként puntra kényszerültek a vendégek. Nem tartott sokáig a következő veszprémi támadás sem, a negyedik kísérletet punt követte, amit a zalai Váradi Ádám középen cselezve és futva szépen hordott vissza, ami az első negyed utolsó momentumát is jelentette.

A második negyedet a Predators kezdhette, de Mészáros János mínuszban állította meg a támadást. Egy rossz passzkísérlet után nincs meg az elkapás, a punt után a Veszprém támadhatott a hazai 40-esről. Nem sikerült az újabb hazai támadás sem, Hagymási György megállította a veszprémi irányítót, ráadásul a puntot is blokkolták a vendégek, így jó pozícióból (35-ről) támadhattak. First downokkal haladt előre a vendég együttes, az irányító Farkas Ferenc Balázs egy remek szélső futást mutatott be, és máris a red zoneban járt a Predators. Zöld Péter még időben megállította a támadást, de a hazai defense nem tudta megakadályozni Farkas Ferenc Balázs újabb zalai touchdownját, és a jutalomrúgást sem. (0-13)

Egy hosszú kirúgás-követően a saját 20-asáról (touch back) indulhatott a Veszprém, de Óhegyi Congort hamar megállították, majd gyorsan elhalt a hazai támadás. A punt után Lőke Dániel egy 15 yardos futást mutatott be, ami nemcsak egy vendég first downt, hanem a veszprémi Szappanos Bence sajnálatos sérülését is eredményezte. A red zoneban támadhatott a Predators, de Horváth Előd kiütötte az elkapó kezéből a labdát. A negyedik kísérletre Orsós Attila sikeresen hajtotta végre a field goal kísérletet, így 0-16-ra módosult az állás. A hajrában egy sportszerűtlen szabálytalanság miatt kapott 15 yardos büntetést a Predators, majd Szél Márton remek szélső elkapása jelentette a félidő utolsó szép momentumát.

A Wildfires vezethette a harmadik negyed első támadását, Szél Márton remek szélső futása bizakodásra adhatott okot, de a folytatásban nem sikerült first downt elérniük hazaiaknak. A veszprémi puntot követően a visszahordó vendég játékos kiejtette a kezéből a labdát, amire Szél Márton csapott le, így saját térfeléről támadhatott a Predators. Harcosan védekezett hazai defense, ha nehezen is, de haladtak előre a vendégek. A csapatot a hátán vivő Szél Márton bemutatott egy sacket, majd a veszprémi védelem blokkolta a vendégek field goal kísérletét. Támadhatott a hazai offense alakulat, de elért veszprémi first down és pont nélkül zárult a harmadik negyed.

Az utolsó negyedet a Predators kezdhette, de ezúttal gyorsan véget ért a támadás, ugyanis Rádl Csaba interceptiont ért el. A labdaszerzést követően jöhetett a hazai offense, Széll Márton jó elkapását követően azonban ismét nem sikerült a pontszerzés. Ezúttal a zalai támadás is gyorsan elhalt, Varga Péter szélső futása még jó volt, de first downt nem tudtak elérni a Predátorok. A puntot követően meglehetősen messziről, a hazai 20 yardosról támadhattak a Futótüzek, de két sikertelen kísérlet után egy vaktában megkísérelt passzt füleltek le a vendégek (interception).

A hazai szépítés helyett tovább nőtt a két csapat között a különbség, ugyanis Sándor Tamás begyötörte az újabb hat pontot érő touchdownt a vendégeknek. (0-22) A veszprémi oldalon mindenki jutalomrúgásra számított, de a Predators trükkös playt választott, és Forrai Zoltán sikeresen vitte be a labdát a hazai célterületre. (0-24) A következő veszprémi támadás is gyorsan véget ért, harmadik kísérletre egy újabb rossz passzkísérletet kapott el a zalai Forrai Zoltán (interception), ami az utolsó veszprémi kísérletet is jelentette egyben.


További képek hamarosan.

A végeredmény tehát maradt 0-24, a veszprémi srácok becsülettel végigküzdötték a mérkőzést és az egész szezont, de hat vereséggel zártak, ami azt jelenti, hogy a következő szezonban egy osztállyal lejjebb, a Divízió II-ben folytathatják.

VESC Wildfires – Zala Predators 0-24 (0-6, 0-10, 0-0, 0-8)
 

Hozzászólások

A többi képet hol lehet meg nézni???
jumbo2011. június 19. 14:51
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook