Sportklubokat támogattak

Az Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság szerdai ülésén több veszprémi sportegyesület is támogatásban részesült a tartalék keret terhére.

A Városházán, szerda délelőtt tartották a bizottság soron következő ülését, ahol az oktatásügyeket érintő kérdések mellett újabb sporttámogatásokról döntöttek a bizottsági tagok. Halmay György, a bizottság elnöke kiemelte, hogy a tartalék keretből év közben felmerülő költségeket, hagyományos sportrendezvényeket és kérelmet benyújtó sportegyesületeket is támogatni tudnak.

A bizottsági ülésen közel másfél millió forint sorsáról döntöttek a tagok, kilenc szervezet részesült támogatásban. A VEDAC a VEMASZ-szal közösen rendezett,  hagyományos Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokságra 500.000 Ft támogatást kapott, mely idén új arculattal, egy szélesebb látogatói kört kielégítő, sport- és szabadidős programokkal várja az egyetemi stadionba kilátogató közönséget.

A HEMO Sakkegyesület 2010/2011. évi teljesítménye alapján feljutott az NB I/B osztályába, mely magasabb részvételi költségekkel jár, ezért a bizottság 300.000 forinttal támogatta a klubot.

Dr. Keszthelyi Csaba, a TOP-GYM erőemelője 50.000 forint segítséget kapott versenyeinek részvételi költségeihez. A Cholnoky Sport Egyesület a 2011. évi fitnesz versenyeken való részvételhez kapott 100.000 Ft támogatást. Forgács Anita, a Golding Sport és Tánc Egyesület versenytáncosa és művészeti vezetője 10.000 Ft hozzájárulást kapott külföldi versenyéhez, nevezési díjra.

A Magyar Röplabda Szövetség versenyszabályzata alapján az egyetemi csapatoknak is kell utánpótlás csapatot indítaniuk a bajnokságban, ami előre nem látott kiadást jelent a VESC női röplabda szakosztálya számára, ezért a bizottság 100.000 Ft támogatást ítélt meg a klubnak.

A Gizella Veszprém SE női labdarúgó csapata 150.000 forint működési támogatásban részesült. A Centrum Diák-és Szabadidősport Egyesület az elmúlt bizottsági ülésen személyesen számolt be munkájáról, működéséről, a kérelem benyújtása után 250.000 forint támogatást kapott a klub.

Két kérelmet benyújtó szervezet nem részesült támogatásban. A Kézilabda Tanoda nem veszprémi bejegyzésű gazdasági társaság, így nem felel meg a jelenleg hatályban lévő Veszprém Város Sportjáról szóló 32/2005. (IX.19.) önkormányzati rendelet feltételeinek. A VESC Amerikai Futball Szakosztálya 2011 márciusában adta be a Veszprém Megyei Bíróságra önálló egyesületté válási kérelmét, jelenleg ilyen értelemben az Oktatási és Sport Iroda nyilvántartásában nem szerepel, így a bizottság úgy döntött, hogy az egyesület kérelmével a bírósági végzés és nyilvántartás bemutatása után foglalkozik.