Kihívások előtt a Dózsa birkózói

A magyar bajnokságok és világversenyek is napi beszédtémák a Veszprémi Dózsa SC birkózóinál. A diákolimpiák után több korosztályban rendezek még idén országos bajnokságot, a legeredményesebb veszprémi birkózó, Németh Zsanett pedig három világversenyen is képviselni fogja városunkat.

A májusban rendezett diákolimpián három versenyzőnek is esélye volt az éremszerzésre, de mindhárman a legjobb négy közé jutásért rendezett mérkőzést veszítették el. A serdülők között 58 kg-ban Hazuga Nándor ellenállhatatlanul kezdett, három tusgyőzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé, ott azonban szoros vereséget szenvedett ellenfelétől. Horváth Róbert 63 kg-ban megverte súlycsoportja egyik legjobbját, de mivel az első mérkőzését elveszítette, így a vigaszágon már nem tudta beverekedni magát a négy közé. A diák I korcsoportban az 54 kg-os Kovács Barnabás jól küzdött, de még rutintalan volt a mezőnyöz. Brenner Kornél viszont a 32 kg-ban két mérkőzését magabiztosan nyerte, de a négy közé jutásnál ő is búcsúzott.

Az I. Ifjúsági Olimpián hetedik, berhidai születésű Németh Zsanett idén már a junior országos bajnokságot is megnyerte 72 kg-ban, így egy korosztállyal feljebb kivívta a június 21-én kezdődő, szerbiai Európa-bajnokságon való részvételt. Idén már több nemzetközi junior versenyen is sikeresen szerepelt, Svédországban 5., Lettországban 4., Romániában 3. lett, saját korosztályában pedig kétszer is dobogóra állhatott Ausztriában, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett. Augusztus elején Varsóban rendezik a Kadett Európa-bajnokságot, majd két héttel később hazai pályán, Szombathelyen a világbajnokságot, Zsanett számára ezek a fő versenyek. Ősszel korosztályos magyar bajnokságok, köztük az októberi, veszprémi rendezésű U-23 OB vár a Veszprémi Dózsa birkózóira.

- Zsanett akár a dobogóra is odaérhet a világversenyeken, nagyon szurkolunk neki. Az országos bajnokságokon további érmeket és helyezéseket várunk a különböző korosztályokban. Továbbra is jó körülmények között készülünk a Botev iskolában, várjuk a birkózni vágyó fiatalokat, keddenként 17:30-tól, péntekenként pedig 18:30-tól. Júliusban egy edzőtábort is szervezünk, ami jó lehetőség a csapatépítésre – mondta Faragó Zsolt, a Veszprémi Dózsa SC edzője.