Bronzérem a tájfutó EB-n!

Horváth Marcell bronzérmet szerzett az Ifjúsági Tájfutó Európa-bajnokságon, Varsányi Kinga elsőévesként is helytállt a mezőnyben.

Június 24-től kezdődően rendezték meg a csehoszági Jindrichuv Hradecben a Tájékozódási Futók Ifjúsági Európa-bajnokságát. Két veszprémi fiatal, Varsányi Kinga és Horváth Marcell is a magyar válogatott tagja volt.

- Marci teljesítményét külön kiemelném, hiszen egy rendkívüli erős mezőnyben, az első napon megrendezett sprint számban energikus futásával és villámgyors tájékozódásával a dobogó harmadik helyére futott fel. (96 induló, 2.5 km) A következő nap megrendezett normáltávon (légvonalban 9.5 km 20 ellenőrzőponttal) is hozta jó formáját, és az előkelő hetedik helyen zárta a versenyt, és ezzel a magyar ifjúsági válogatott idei legjobb nemzetközi eredményeit ő érte el. Az ifi váltóval szintén 7. helyen végzett, 6 másodperccel lemaradva a célként kitűzött 6. helyről - nyilatkozta Kovács Zoltán, az ifjúsági versenyzők szövetségi kapitánya.

- Kinga teljesítménye kiegyensúlyozott volt, végig a mezőny első harmadában végzett. Sajnos több-kisebb hiba becsúszott futásába, de mivel ő idén még csak elsőéves volt a korcsoportjában, így teljesítménye így is jónak mondható, hiszen az igazi megmérettetés csak a jövő évi, franciaországi világversenyen jön el számára, ahol folyamatos fejlődését látva biztos kiváló eredményeket fog elérni.

- Összefoglalva az eseményeket azt gondolom, hogy a két veszprémi fiatal méltón képviselte hazánkat és szülővárosukat a 30 ország, több mint 400 sportolóját felvonultató rangos nemzetközi viadalon – zárta értékelését Kovács Zoltán.

Mindkét fiatal felkészülését az Új Európa Alapítvány támogatja.
 

 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook